Onze makers
 
Hier vind je alle makers die binnenkort in de Brakke Grond te zien zijn, met wie we een coproductie zullen gaan realiseren, of wie de laatste tijd bij ons in residentie was. 
 
De Brakke Grond helpt Vlaamse kunstenaars in Nederland aan vaste grond onder de voeten. We ondersteunen makers die hun grenzen willen verleggen en hun publiek willen uitbouwen. We bieden ze een vertrouwde plek over de grens om hun eigen weg in Nederland te vinden en het Nederlandse veld zo een inspirerend Vlaamse impuls te geven.
 
We kijken naar uitgesproken makers die urgente maatschappelijke thema’s aankaarten, een nieuwe taal spreken of een fris geluid laten horen. Alles op z'n minst anders dan wat in Nederland gekend is. 
 
Het zijn nieuwe talenten, of makers die in Vlaanderen al wel naam hebben gemaakt, maar in Nederland nog niet. Nieuwe namen delen het podium met oude bekenden; toonaangevende Vlaamse makers met al enige historie, naam en faam bij het Nederlandse publiek.

Onze makers

Meer info
Filter

We presenteren voorstellingen autonoom in huis, maar we zoeken hier ook vaak een passende context voor (binnen- én buitenshuis) in samenwerking met andere festivals, podia, culturele organisaties of een andere context die inhoudelijk relevant is. We presenteren zowel reeds gevestigde makers (Vlaamse Kleppers) als de jongere generatie, en anderen daartussenin.

Een coproductie is een inhoudelijk en financieel engagement met makers, en in samenwerking met andere Vlaamse en Nederlandse partners, met als oogmerk de realisatie en spreiding van een productie. Zo verankeren we de makers steviger in het Nederlandse kunstenveld, en versterken we de Vlaams-Nederlandse netwerken.

Door residenties aan te bieden, waarbij makers langere tijd creëren en verblijven in ons huis, kunnen we de makers vlotter in contact brengen met Nederlandse partners en hen zo sneller en sterker inbedden in het Amsterdamse, Nederlandse en internationale kunstenveld.