Plan je bezoek

Toegankelijkheid

Heb je een toegankelijkheidsvraag

De Brakke Grond wil toegankelijk zijn. Daarom staan we open voor alle verzoeken en vragen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Je komt met een rolstoel en wilt hier een plek voor reserveren in de zaal 
  • Het is voor jou noodzakelijk om de zaal voorafgaand aan de voorstelling kort te zien 
  • Het is voor jou noodzakelijk om als eerste de zaal te betreden en een plaats te kiezen
  • Je wilt met de auto voor de deur worden afgezet 
  • Je wilt gebruik maken van een rustige ruimte om voor, na of tijdens een voorstelling tot rust te komen
  • Je hebt een andere vorm van begeleiding nodig tijdens de voorstelling. 

Stuur je vraag naar kassa@brakkegrond.nl. We doen ons best om aan je verzoek tegemoet te komen en nemen contact met je op. 

 

Toegankelijkheid gebouw

Bereikbaarheid

De Brakke Grond is gelegen in het drukke historische centrum van Amsterdam. Personen die slecht ter been zijn en met de auto tot aan de deur willen komen, kunnen het beste vooraf contact opnemen door te mailen naar kassa@brakkegrond.nl. De Nes is in principe niet toegankelijk per auto omdat er een paaltje staat aan het begin van de straat. Indien nodig kunnen wij deze tijdelijk weghalen. Er is geen parkeergelegenheid voor de deur, je kunt wel worden afgezet.

Voor Amsterdammers met een Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of een Europese gehandicaptenparkeerkaart (EGP) geldt gratis parkeren. Een overzicht van parkeerplekken is hier te vinden.

Gelijkvloers

Alle publiek toegankelijke ruimtes in de Brakke Grond zijn gelijkvloers en goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook onze zalen zijn gelijkvloers, er is voldoende plek voor rolstoelgebruikers en hulphonden zijn welkom. Meld je ruim voor aanvang bij de balie, onze medewerkers zullen je dan indien gewenst graag assisteren. Er is tevens een toilet beschikbaar voor bezoekers met een fysieke beperking. 

De begane grond van het eetcafé is gelijkvloers. De bovenverdieping is echter enkel te bereiken met een trap. In het eetcafé is geen aangepaste wc aanwezig. Hiervoor kunt u terecht in het cultuurhuis.

Slechthorenden

In de Brakke Grond is helaas geen gehoorversterking aanwezig. In sommige gevallen wordt er bij voorstellingen gebruikgemaakt van boventitels. Dit staat dan aangegeven op de website.

Slechtzienden

Hulphonden zijn welkom in de Brakke Grond.

Aangepaste wc en verschoontafel

In de Brakke Grond is een aangepaste wc voor rolstoelgebruikers. De afmetingen hiervan kun je vinden in het document hieronder. Er is ook een verschoontafel voor kinderen.

Kolven

Wil je voor of na een programma kolven? Neem dan vooraf telefonisch contact op via 020 622 90 14 of voeg een opmerking toe bij het 'toegankelijkheidsverzoek' wanneer je een kaartje koopt. Dan kunnen wij bekijken welke ruimte we voor je vrij kunnen maken. We maken graag onze (gedeelde) koelkast of vriesvak beschikbaar. 

Meer informatie