Onze werking

Kennisdeling

Samen met diverse partners werkt de Brakke Grond aan kennisuitwisseling en concrete oplossingen om de sector te ondersteunen in het overbruggen van de grens tussen Nederland en Vlaanderen. 

De Brakke Grond initieert en stimuleert op regelmatige basis gerichte kennisuitwisseling. Door het jaar heen verzorgen we regelmatig toonmomenten en/of meetings voor professionals in het kader van onze eigen programmatie. We dragen daarnaast bij aan de professionalsprogramma's van bijvoorbeeld het Nederlands Theater Festival en Amsterdam Dance Event, en organiseren sectorontmoetingen tijdens eigen festivals als Beyond the Black Box en Shakespeare is Dead.

Ook vanuit het veld zelf kan er een vraag ontstaan over een specifiek onderwerp. Zo organiseerden we in 2019 op verzoek van zowel de Vlaamse als de Nederlandse overheid in samenwerking met DutchCulture het OverBruggen-traject, met als doel Vlaamse en Nederlandse makers te ondersteunen en te helpen bij het uitbouwen van hun kunstpraktijk in zowel Nederland als Vlaanderen. In 2020 werd het portaal gelanceerd. Dit portaal biedt verschillende praktische hulpmiddelen, tips en verdiepende informatie: over mobiliteit, culturele infrastructuur, culturele verschillen en beleid. De subsidiewijzer filtert relevante subsidies.

Meer informatie