Fleur Khani

Fleur Khani is een Belgisch-Perzische zangeres, muzikante en theatermaker. Ze studeerde literatuurwetenschappen en woordkunst en vervolmaakte haar artistieke taal in het postgraduaat a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Brussel. In 2013 kreeg ze de danceWEB Scholarship (Wenen) voor haar performancewerk dat de voorbije jaren getoond is in Wenen, Berlijn, Londen en Brussel.

Fleur realiseerde in het verleden uiteenlopende performance-, theater- en filmprojecten. Haar werk straalt een grote vrouwelijkheid uit. Vaak stelt ze de zangstem als performatief instrument centraal.

In 2019 voerde ze onderzoek naar geld en spiritualiteit in de culturele en in de privésector, waarvoor ze een jaar lang met mensen praatte over de waarde van kunst. Hieruit vloeide de oprichting van de Khani Foundation voort, een organisatie die de missie rond economische emancipatie van kunstenaars uitdraagt.

In seizoen 2023-2024 herneemt Fleur Khani Hallelujah (werktitel). Ze gaf hiervan een voorproefje tijdens Brainwash Festival.