Dounia Mahammed & Alan van Rompuy

Dounia Mahammed studeerde in 2015 af aan de afdeling drama van het KASK in Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Als schrijfster en actrice heeft Dounia een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schip- pert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling.

Tijdens haar studies maakte ze onder meer de voorstelling Woudwachten (2014) met de bezoekers van Villa Voortman in Gent. In augustus 2016 won Dounia Mahammed met Salut Copain de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee. Daarna creëerde ze samen met muzikant Alan Van Rompuy w a t e r w a s w a s s e r.

In 2020 ging Panic & Other Attacks in première: een samenwerking met Roos Nieboer.

---

In 2018 studeerde Alan Van Rompuy met hoge onderscheiding af aan het Conservatorium van Antwerpen als Master In Arts, afstudeerrichting jazz piano, met het soloproject Azertyklavierwerke.

Onder deze alias bracht hij twee albums, drie EPs, vier singles en een bootleg uit. Als toetsenist speelde Alan in popgroep Leonore en in het heden is hij sideman in uiteenlopende projecten als Bandler Ching, Kel Assouf, Teletext en Vieze Meisje. In 2020 schreef hij de muziek voor de film- voorstelling Vier Sterren van theatergroep herman.

In theater stond hij op de vloer als muzikant in de voorstelling w a t e r w a s w a s s e r van Dounia Mahammed en was muzikale coach bij Het Betreft Liefde van Tine Van Aarschot.