Jija Sohn

Jija Sohn is een Japans-Koreaanse kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Voordat ze het vakgebied van podiumkunsten betrad, had ze een master in Toegepaste Linguïstiek behaald aan de Purdue University in de VS.

In 2015 studeerde Jija af aan de SNDO (School voor nieuwe dansontwikkeling in Amsterdam) en werd ze geselecteerd voor het Moving Forward Trajectory - residentieproject dat de opkomende artiesten ondersteunt. Tijdens dat proces ontwikkelde ze de voorstelling Geisha’s Miracle (2016). In 2017 ontving ze de ‘3Package Deal’ van het Amsterdams Fonds voor de Kunst waarmee ze kon werken aan een licht autobiografisch stuk, Kyabajo.

Al meer dan twee jaar wijdt ze haar werk en praktijk aan het onderzoeken van menselijke connecties en relaties, wat onlangs resulteerde in twee community-based projecten - Lands of Concert en Phantom Travels. Deze projecten worden haar manier om naar binnen te kijken in onze menselijke natuur, door al onze tekortkomingen en sterke punten te herkennen en te omarmen, waardoor ze een intiem portret vormen van hoe we leven als mens, alleen en samen.

Momenteel werkt ze samen met ARP-Art Research Production in Brussel en wordt ze ondersteund door Dans Brabant in het kader van het Talentontwikkeling PLAN Brabant.