Filip Vervaet

Filip Vervaet (Mechelen, 1977) woont en werkt in Antwerpen. In zijn veelal monumentale sculpturale werk is de maakbaarheid van de natuur een terugkerende thema, evenals de zichtbaarheid van zijn hand in het werk en het ambachtelijke. Vervaet werkt met klassieke beeldhouwmaterialen als brons, maar combineert deze met hedendaagse materialen zoals speciale folies en autolak. Na studies aan Sint-Lukas en het HISK, Gent, exposeerde hij in binnen- en buitenland. Solo exposities vonden plaats in Cultuurhuis De Warande, Turnhout, Antwerpen, PLUS-ONE Gallery, Antwerpen en Cinnnamon Gallery, Rotterdam. Ook was zijn werk te zien in duo/groepstentoonstellingen in onder andere Lokaal 01, Antwerpen, 38CC, Delft, Damian and the Love Guru, Brussel, Lustwarande, Tilburg, Van Buuren Museum, Brussel. Hij wordt vertegenwoordigd door PLUS-ONE Gallery, Antwerpen en Cinnnamon Gallery, Rotterdam. 

Onze artikelen over Filip Vervaet
28 okt 2021
In gesprek met Filip Vervaet
Het landschap achter de discopoort
Je gaat een expositiezaal binnen, maar voelt wel dat je op een soort zand loopt. Ondertussen lijk je in een droomlandschap terecht te komen. Wat is eigenlijk nog binnen en wat buiten? Filip Vervaet vertelt over zijn aankomende solotentoonstelling 'Cascade'.
12 nov 2021
Videoportret: Filip Vervaet
In aanloop naar zijn grote solotentoonstelling bij de Brakke Grond vertelt Filip Vervaet over zijn drijfveren, inspiratiebronnen en materiaalgebruik en zien we zijn tentoonstelling Up on the hill, Down by the river bij de Warande in Turnhout.
13 jan 2022
Podcast KUNST IS LANG (en het leven is kort): Filip Vervaet
KUNST IS LANG is een programma van online kunsttijdschrift Mister Motley en Luuk Heezen. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon. Aflevering 190: Filip Vervaet.
13 jan 2022
Cascade Filip Vervaet
Videoimpressie solotentoonstelling Filip Vervaet
Filip Vervaets imposante solotentoonstelling Cascade moest helaas voortijdig sluiten. In deze video een visuele impressie van het duistere droomlandschap dat hij optrok in onze theaterzaal.
08 feb 2022
Het paralelle universum van Filip Vervaet
Essay door Laurie Cluitmans
In het programma Geestverwanten vraagt Mister Motley denkers en schrijvers koppelingen te maken tussen hedendaagse kunstenaars en kunstwerken uit het verleden. Curator en onderzoeker Laurie Cluitmans bezocht afgelopen maand de tentoonstelling Cascade van Filip Vervaet in de Brakke Grond.