Ticketinfo

Rode zaal
Data
zo 13 feb, 14:00 — 16:00
Prijzen

© Filip Vervaet, Up on The Hill, 2019.

Gesprek

Panelgesprek: hoe verzamel je sculptuur?

In samenwerking met Young Collectors Circle
Wat komt er kijken bij het verzamelen van driedimensionaal werk?

Naar aanleiding van de tentoonstelling Cascade van Filip Vervaet gaan we deze middag in gesprek met een verzamelaar, een galeriehouder, een conservator én Vervaet zelf over het verzamelen van sculpturen en installaties. 

Vanuit verschillende invalshoeken belichten we het verzamelen van driedimensionaal werk, de sprekers vertellen elk vanuit hun eigen expertise over de kunstwereld- en markt. Waar let je bijvoorbeeld op bij de aankoop van een sculptuur? Hoe breid je je kennis uit over de materialen waar het werk van is gemaakt? En wat komt er allemaal kijken bij het conserveren en installeren van kunstwerken buiten of in de openbare ruimte? 

Het panel bestaat uit kunstenaar Filip Vervaet, verzamelaar Casper van der Kruk, curator Samuel Saelemakers en galeriehouder Fleur Feringa (Galerie Fleur&Wouter) en zal gemodereerd worden door Young Collectors Circle.


Leden van Young Collectors Circle hebben gratis toegang tot dit event, registratie vooraf en het tonen van een geldige QR code in de CoronaCheck app is verplicht.

zo 13 feb '22
Rode zaal
14:00 uur
€ 4 - € 9
Koop kaarten
Corona-update

In navolging van de overheidsmaatregelen vragen wij om een coronatoegangsbewijs bij bezoek aan de Brakke Grond. Op deze pagina lichten we onze coronamaatregelen toe.