Jef Van gestel

Jef Van gestel is acteur, regisseur en tekenaar. Hij is geboren en opgegroeid in Antwerpen en woont sinds 2021 in Amsterdam.

Het theaterwerk van Jef is als een mentale speeltuin waar de kijker in zijn associatie vrij wordt gelaten. Zijn voor­stellingen hebben een speels karakter, zijn gevoelig, doorspekt met absurde humor en zoeken grenzen op. Vervreem­den­de poëzie en een ongetemde fantasie zijn ken­merkend voor zijn stijl. Vaak heeft zijn werk raak­vlakken met het dadaïsme, Antonin Artaud en heden­daagse beelden­de kunst. Inhoudelijk is hij gefascineerd door enerzijds de kwetsbare mens, de mens die naïef en kinder­lijk is en daardoor ontroert in zijn liefde en falen. En anderzijds de creatieve mens die op zoek is naar ultieme vrijheid en die zijn obscure kanten durft te onder­zoeken.

In 2004 studeerde Jef af als theatermaker aan de Toneel­academie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij Het Huis van Bourgondië, fABULEUS, Het Veem Theater, het Ro Theater, Het Lab Utrecht, tg Max, td Maas, BRONKS, hetpaleis, de Kopergietery en Feikes Huis. Van 2005 t/m 2022 was hij samen met Karolien Verlinden en Wannes Deneer artistiek leider van Tuning People. Vanaf 2023 is Jef freelance artiest met als thuisbasis Feikes Huis.

Voor zijn afstudeer­voorstelling Tuttefrut kreeg hij de Ton Lutz Prijs 2004 als meest veel­belo­vende regietalent. Leeghoofd (Tuning People) werd geselecteerd voor Het Theater­festival Vlaanderen 2014, Voetbal op Hoge Hakken (Kopergietery) won de VSCD Mimeprijs 2015 en Kadrage (Tuning People en Feikes Huis) werd genomineerd voor de VSCD Mime/Performanceprijs 2022.