Hussein Shikha & Sadrie Alves

Hussein Shikha en Sadrie Alves werken als kunstenaarsduo aan het project Tales of Symbologies. Zij hebben hun artistiek onderzoek gedeeld in verschillende contexten, zoals bij en in de Open Design Course (Gent), Kunsthal Extra City (Antwerpen), De Warande (Turnhout), C-Mine (Genk), Het Bos (Antwerpen) en het Antwerp Art Weekend.

Hussein Shikha

Hussein Shikha is een Belgisch-Iraaks multidisciplinair kunstenaar, grafisch ontwerper, schrijver en onderzoeker. Zijn werk omvat experimentele film, animatie, textiel en interactieve installaties. Shikha neemt de manipulatie en transformatie van de Zuid-Iraakse tapijtkunst en al haar bijhorende filosofieën als vertrekpunt om design uit oosterse en niet-oosterse perspectieven te vergelijken. Hierbij onderzoekt hij hoe een mogelijke shift kan ontstaan naar meer inclusieve en minder eurocentrische vormen van design.

Sadrie Alves

Sadrie Alves is een Belgisch-Braziliaanse multidisciplinaire kunstenaar, illustrator, en performer die woont en werkt in Brussel. In het hart van haar artistieke praktijk bevindt zich de kunst van het tekenen als symbolische actie en als een katalysator voor zachte narratieve en collaboratie. Zij beschouwt tekenen als schrijven, zingen als knutselen. Haar werk is geïnspireerd door mondelinge overleveringen, mythes en de wezens die ze bewonen.