Hannes Dereere & Silke Huysmans

De jonge Brusselse theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere vertrekken in hun werk vanuit concrete situaties, gebeurtenissen of plaatsen die een brede thematiek in zich dragen. Wat het duo kenmerkt, is de manier waarop ze onderzoek voeren aan de hand van wetenschappelijke research, interviews en veldonderzoek.

Silke studeerde in 2013 af aan de dramaopleiding van KASK School of Arts in Gent. Hannes behaalde in 2012 zijn diploma Theaterwetenschappen aan UGent. Na hun studies realiseerden ze verschillende in situ projecten, waarbij ze een sterke interesse ontwikkelden voor documentaire-elementen binnen het theater. In 2016 namen ze met hun eerste voorstelling Mining Stories een volgende stap in dit onderzoek. In deze voorstelling onderzoeken ze de impact van een recente mijnramp in het zuiden van Brazilië, de streek waar Silke is opgegroeid. Getuigenissen die ze verzamelden aan de hand van fieldrecordings, worden in Mining Stories samengebracht op scène als een theatrale, meerstemmige analyse waarmee de kaalslag van de ramp in kaart wordt gebracht. De voorstelling ging in première op het Bâtard Festival in de Beursschouwburg in Brussel, werd geselecteerd voor Circuit X en toert momenteel in zowel binnen- als buitenland.

Silke Huysmans & Hannes Dereere zetten hun eerste stappen bij de Brusselse Kunstwerkplaats Pianofabriek en het Bâtard Festival. Pleasant Island, hun tweede voorstelling die in mei 2019 op Kunstenfestivaldesarts in première ging, is de eerste voorstelling die wordt gecreëerd onder de vleugels van het Gentse kunstencentrum CAMPO. 

Verbonden aan
CAMPO