Alexander Vantournhout

Alexander Vantournhout (°1989) studeerde hedendaagse dans aan de Brusselse P.A.R.T.S.(Performing Arts Research and Training Studios) en single wheel aan de circusopleiding ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque) in Brussel. Beide studies, de eerste gericht op artistieke reflectie, de tweede op fysieke uitmuntentheid, inspireerden hem tot een subtiele mix van dans en circus.

Zijn bewegingstaal is beïnvloed vanuit zijn gevarieerde scholing en werkomgevingen, maar toch is er een rode draad te vinden in zijn zoektocht naar het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, en de relatie of grens tussen performer en object.

Na zijn afstuderen creëerde Vantournhout Caprices (2014), een choreografische solo, gewijd aan de muziek van Salvatore Sciarrino. Zijn volgende solo ANECKXANDER (2015) werd samen met partner-in-crime Bauke Lievens gecreëerd. ANECKXANDER won verschillende prijzen: Circus Next 2014, Theater Aan Zee 2015, een nominatie voor Theaterfestival 2016 een nominatie voor het Aerowaves Network Twenty16.