Aurélie Bayad & Günbike Erdemir

Aurélie Bayad & Günbike Erdemir

Vanuit hun bestaande vriendschap en gemeenschappelijke interesse in intimiteit, erotiek en voyeurisme, kwamen fotograaf Aurélie Bayad en kunstenaar Günbike Erdemir samen om Seasons of Desire (2023) te maken, hun eerste collaboratie.

Günbike Erdemir is een beeldend kunstenaar die woont en werkt tussen Brussel en Antwerpen. Haar tekenpraktijk overstijgt de grenzen van papier en reist door verschillende vormen, materialen en media. Erotiek, aanraking, relaties en gezelschap, machtsdynamieken en intimiteit zijn concepten die essentieel zijn in haar werk. Erdemir onderzoekt de manieren waarop verhalen in beeld gebracht kunnen worden: hoe wordt een verhaal verteld, geïnterpreteerd en gememoriseerd?

Aurélie Bayad woont en werkt in Antwerpen. In haar veelzijdige artistieke praktijk, gebruikt ze video, fotografie en performance om ons te confronteren met onze chaotische en vieze gedachten. Bayad onderzoekt de verlangens van onze hyperreële identiteiten, die voorzichtig geconstrueerd worden om volmaakt te zijn voor nieuwe regels en verwachtingen die opgezet worden door een digitale wereld vol fake likes en darkweb erotiek. Ze gebruikt haar camera en eigen lichaam, maar ook dat van anderen, gecombineerd met subjectieve geschriften, om een esthetische beeldtaal samen te stellen die gepast is voor de nieuwe verlangens van onze hedendaagse cultuur.

Aurélie Bayad & Günbike Erdemir -  Seasons of Desire (2023)
Aurélie Bayad & Günbike Erdemir -  Seasons of Desire (2023)