Toneelhuis

Toneelhuis is het stadstheater van Antwerpen en het grootste toneelgezelschap in Vlaanderen. Het bespeelt de historische Bourlaschouwburg in het centrum van de stad. De artistieke kracht van Toneelhuis is het rijke palet van heel verschillende en eigenzinnige theatermakers die onder hetzelfde dak hun voorstellingen maken. Die artistieke verscheidenheid wil een afspiegeling zijn van de veelzijdigheid die kenmerkend is voor onze tijd.  Het ‘model Toneelhuis’ wordt nationaal en internationaal gewaardeerd als een belangrijke bijdrage tot het debat over stadstheaters en grote theaterstructuren. 

Artistiek leider

Artistiek leider Guy Cassiers maakt sinds 2006 van het artistieke verschil het kloppende hart van Toneelhuis: Olympique Dramatique, Benjamin Verdonck, FC Bergman, Mokhallad Rasem en Guy Cassiers creëren er hun werk. Zij maken eigentijds en innovatief theater dat zowel singuliere thematieken als breed aansprekende vertellingen brengt. Repertoire en teksttheater, sterk visueel theater, intens gebruik van klank- en beeldtechnologie, artisanaal kleinschalig handwerk, beeldende interventies in de stad en regulier theaterwerk in de grote zaal staan naast elkaar. 

Project for Upcoming artists for the Large Stage

Sinds 2017 is dit palet nog verruimd via P.U.L.S. (Project for Upcoming artists for the Large Stage), een vierjarenplan dat getalenteerde jonge makers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote scène: Timeau De Keyser, Hannah De Meyer, Lisaboa Houbrechts en Bosse Provoost.

Onderdeel van Toneelhuis