Ticketinfo

Grote zaal
Data
za 26 mrt, 20:00
Prijzen

© Vincent Delbrouck

Voorstelling

Toneelhuis / Timeau De Keyser / tibaldus

Operette
De geschiedenis van de twintigste eeuw als een hoffelijke reeks kostuumwissels. Onderdeel van P.U.L.S. / Toneelhuis.

In Operette stelt Witold Gombrowicz de geschiedenis van de twintigste eeuw voor als een reeks kostuumwissels. Daar tegenover plaatst hij de mens die zich uit dit proces wil terugtrekken om ‘naakt’ te kunnen zijn.

De lichtzinnige Baron Firulet en Graaf Agenor willen beiden Albertinette veroveren. Ze overladen haar met de meest verfijnde kleding. Maar heimelijk droomt de in wonderlijke en afschuwelijke kleren gevangen Albertinette van naaktheid. Revolutionairen infiltreren ondertussen het hof: ze willen de heersende mode, de Vorm, onttronen tijdens het komende koninklijke bal. Wantrouw uw kleren! Bevraag uw kostuum!

Na Yvonne, Prinses van Bourgondië en Het Huwelijk, ensceneert tibaldus nu Operette, hun derde Gombrowicz. Een voorstelling die luchtig filosofeert over het raderwerk van de geschiedenis, met de hartstocht en heilige domheid van een operette.

Over P.U.L.S.

Ook dit jaar bundelen we samen met Frascati en Internationaal Theater Amsterdam onze krachten om het werk van de P.U.L.S.-makers te presenteren aan het publiek.

Het Antwerps stadstheater Toneelhuis is een graag geziene gast in Amsterdam. Internationaal Theater Amsterdam, Frascati en de Brakke Grond presenteren van oudsher werk van de Toneelhuis-makers. Sinds een jaar of twee volgen deze huizen ook de jonge theatermakers van het P.U.L.S.-project, het Project for Upcoming artists for the Large Stage.

P.U.L.S. is een vierjarenplan van Toneelhuis dat getalenteerde jonge theatermakers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote zaal. Vier internationaal gerenommeerde regisseurs kijken als bondgenoten mee: Jan Lauwers, Alain Platel, Ivo van Hove en initiatiefnemer Guy Cassiers.

za 26 mrt '22
Grote zaal
20:00 uur
€ 12 - € 17
Koop kaarten
Credits
Tekst Witold Gombrowicz
Spel Marjan De Schutter, Dounia Mahammed, Ferre Marnef, Hendrik Van Doorn, Lieselotte De Keyzer, Hans Mortelmans, Simon De Winne, Sander De Winne, Lieven Gouwy
Concept Simon De Winne, Hans Mortelmans, Timeau De Keyser
Regie Timeau De Keyser
Zangleiding Sander De Winne, Lieven Gouwy
Productie Toneelhuis / P.U.L.S.