Ticketinfo

Internationaal Theater Amsterdam
Data
ma 06 apr, 19:30
Prijzen
Koop kaarten

©

Buitenshuis

Toneelhuis / Lisaboa Houbrechts

Afgelast - Bruegel

Onconventioneel portret van Pieter Bruegel de Oude en de Gouden Eeuw

Dulle Griet neemt je mee op een reis door de tijd. Zo ontwikkelt zich een caleidoscopisch portret van Pieter Bruegel de Oude en het tijdperk waarin hij haar creëerde. 

Na het gedurfde 1095 (2017) en de controversiële Hamlet (2018) nemen Lisaboa Houbrechts met het nieuwe Bruegel opnieuw een duik in de geschiedenis. 1095 bracht ons naar de duistere wereld van de kruistochten. De ruwe bewerking van Hamlet leverde een verrassend familieportret op, nu eens intimistisch dan weer uitzinnig. Telkens daagt Lisaboa haar performers uit tot veelvormige speelstijlen die onderling mogen schuren en botsen. 

Met Bruegel schrijft Lisaboa Houbrechts een caleidoscopisch portret van Pieter Bruegel de Oude en het tijdperk waarin hij Dulle Griet creëerde. De figuur die de toeschouwer zal meenemen op een reis door de tijd is Dulle Griet: de vrouw die als ‘manwijf ’ wordt beschimpt omdat ze objecten rooft voor de hel. Maar wat als zij die objecten niet rooft, maar ze juist probeert te redden? Lisaboa Houbrechts maakt een vertelling aan de hand van die verloren gegane objecten.

ma 06 apr '20
Internationaal Theater Amsterdam
€ 10,00 - € 28,50
Koop kaarten
Toneelhuis P.U.L.S.week in Amsterdam
Deze voorstelling maakt deel uit van P.U.L.S.: Project for Upcoming artists for the Large Stage, het talentenpodium van Toneelhuis Antwerpen.