Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
vr 31 jan, 20:00
za 01 feb, 20:00
wo 05 feb, 19:00
do 06 feb, 19:00
vr 07 feb, 19:00
za 08 feb, 15:00
Prijzen
Dagticket - Aan de kassa - 17
Dagticket - Online - 15
Dagticket - CJP/student - 5 korting
Up Close voorstelling - 5

©

Festival

Beyond the Black Box

Ontdek hybride kunstvormen

Na een succesvolle eerste editie komt Beyond the Black Box terug in 2020. Tussen 31 januari en 8 februari presenteert de Brakke Grond in samenwerking met C-TAKT en SoAP Maastricht in verwachte en onverwachte ruimtes transdisciplinair werk uit Nederland en Vlaanderen.

Kunst in tijden van een verschuivend wereldbeeld

In een tijd waarin het antropocentrische wereldbeeld aan het verschuiven is, toont Beyond the Black Box makers die hun eigen positie en dat van het publiek ten opzichte van hun omgeving bevragen. 

Ontdek hybride kunstvormen

Ontdek nieuwe kunstenaars die de bestaande conventies openbreken en experimenteren met hybride vormen terwijl je ronddwaalt langs alle hoeken en gaten van de Brakke Grond. Van een spectaculair dans-performance-concert tot een intieme 1-op-1 vertelling in een hangmat.

Proloog en Festival

Op 31 januari en 1 februari begint Beyond the Black Box met een Proloog. Miet Warlop, transdisciplinair kunstenaar bij uitstek, staat dan op het programma met haar festivalhit Ghost Writer and the Broken Hand Break.

Collectief Walden opent op 31 januari met hun performance ENERGIE no. 1 OLIE en bouwt dan gedurende 9 dagen aan hun eigen ecosysteem van installaties en performances rondom klimaatchaos en de positie van de mens.

Van 5 tot en met 8 februari beleef je het festival met een uitgebreider programma.

Programma en tickets

Dagkaarten zijn online te koop voor €15, aan de kassa kosten ze €17. Een dagkaart geeft toegang tot het programma in de Grote Zaal en werk van Collectief Walden, Emi Kodama, Rita Hoofwijk, Benjamin Vandewalle, Eva Julia Bervoets en Sarah & Charles.

Daarnaast staat een reeks voorstellingen en installaties voor een klein publiek op het programma onder de naam Up Close. In het Up Close programma zie en ervaar je werk van Emi Kodama, Stav Yeini, Salomé Mooij en Nick Steur en Matea Bakula.

Tickets voor Up Close kosten € 5 per voorstelling en zijn op de avond zelf te koop aan de kassa, alleen op vertoon van een dagkaart.

Dagelijkse diensten

Kom iedere festivaldag naar het WARMTE-altaar om 19:15 uur voor een dienst over klimaat en ecologie. Wie Collectief Walden kent, weet dat dit geen droge bedoeling wordt. Onder anderen milieuwetenschapper Pieter Pauw komt spreken, onder muzikale begeleiding van "urban apostle" Ed Bahoni, bassiste Fuensanta Méndez en muzikaal multitalent Matthias Sigurdson (Boy on the Moon).

De diensten van Collectief Walden op het plein zijn gratis toegankelijk.

Partners

Beyond the Black Box wordt georganiseerd in samenwerking met C-TAKT, platform voor transdisciplinair talent in Belgisch-Limburg, en makersplatform SoAP Maastricht.

C-TAKT

is een platform voor transdisciplinaire en jonge talenten. Steeds meer kunstenaars zoeken de grenzen van de kunstdisciplines op en gaan deze verleggen of zelfs overstijgen. Zo ontstaan er nieuwe manieren om zich uit te drukken die niet zo maar te categoriseren zijn binnen een bepaalde discipline. Door dit soort kunstenaars te ondersteunen wil C-TAKT de ontwikkeling en realisatie van dit soort projecten kansen geven. 

C-TAKT is de naam van de fusie tussen de kunstenwerkplaatsen van C-mine cultuurcentrum (Genk) en TAKT Dommelhof (Neerpelt), met structurele partners: Musica, Platform 0090, wpZimmer, SoAP en In Situ (Europees netwerk voor artistieke creaties in de publieke ruimte).

SoAP Maastricht

Is het makersplatform voor de projecten van kunstenaars Johannes Bellinkx, Rita Hoofwijk, Nick Steur, TAAT, Benjamin Vandewalle en Salomé Mooij. Vanuit de inhoud van de projecten en altijd in relatie tot de artistieke praktijk van de maker tekent SoAP samen met de maker een parcours uit rondom een project. Deze flexibele aanpak vormt de identiteit van SoAP, dat als doorgaand bewegend platform telkens opnieuw op zoek gaat naar de juiste randvoorwaarden om een creatieproces vorm te geven.

vr 31 jan '20,
za 01 feb '20,
wo 05 feb '20,
do 06 feb '20,
vr 07 feb '20,
za 08 feb '20
de Brakke Grond
€ 10 - € 17
Up close

Een dagticket geeft je toegang tot het overgrote deel van het Beyond The Black Box programma. Voor het Up Close programma dient op de avond zelf een extra ticket van €5,- te worden gekocht.

Facebook event
Mede mogelijk gemaakt door: