Ticketinfo

Witte zaal
Data za 18 jan — za 08 feb
13:00 — 17:00
Prijzen
Language no problem

© Beeld: K. Vrancken

Expositie

Sarah & Charles

Vanity of Vanities

We zitten met onze neus in de damp. Hoe meer we weten, hoe minder we begrijpen. In een tijdperk waarin sociale media en internet ons wereldbeeld verruimen lijkt onze geest emotioneel af te takelen.

“IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid”, staat in het boek Prediker. IJdelheid komende van ijl, slaat op de vluchtigheid van de wereld, in Prediker ook vaak gecombineerd met het woord 'leegte'. Kunstenaarsduo Sarah & Charles combineert in deze instagram feed van sociale media geplukte foto’s en video’s met citaten uit het boek Prediker over fastfood informatie, zelfbeeld, fictie en de drang naar bevestiging; thema’s die 300 jaar voor Christus al ‘hot’ waren.

Foto: Nick Chesnaye
Foto: Nick Chesnaye

Performance The Creative Spa

Op 18 januari én tijdens Beyond the Black Box vindt de performance The Creative Spa plaats. Hierin gaat de performer met het publiek op zoek naar de ultieme vorm van ‘overgave’ en wordt getracht onze tijdsgeest collectief en bewust te beleven. Het publiek wordt uitgenodigd zich over te geven aan de ultieme ontspanning en zich te ontdoen van alle verantwoordelijkheid. Beslissingen kunnen worden uitgesteld, er wordt gebaad in een heerlijke sfeer van besluiteloosheid. 

Een performance van Sarah & Charles, ontwikkeld en gechoreografeerd in samenwerking met Siet Raeymaekers.; Performance door Siet Raeymaekers; Video installatie door Sarah & Charles; Muziek: The Klf, Headband and Hiroshi Yoshimura; Geproduceerd door Untitled Production, met de steun van de Vlaamse Overheid en Be-Part, Platvorm voor actuele kunsten (BE).

za 18 jan '20

za 08 feb '20
Witte zaal
Gratis
Onderdeel van Beyond the Black Box

De installatie Vanity of Vanities maakt vanaf 31 januari t/m 8 februari deel uit van het programma van Beyond the Black Box.

'Kan niet bestaat niet'

Op zaterdag 18 januari zijn Sarah & Charles één van de vijftien kunstenaars die in bijzijn van het publiek een werk ontsluiten dat nooit het daglicht zag. Het programma 'Kan niet bestaat niet' is in samenwerking met Mr. Motley.