Clara Cortes

Clara zoekt naar de absurditeit in het gewone, ze is gefascineerd door lijnen, kleuren, willekeurige objecten en hoe mensen hun spullen ordenen. Ze houdt ervan om binnen te gluren door de ramen van haar buren, of om stiekem gesprekken af te luisteren.

Clara studeerde in 2013 af als Master in Graphic Work aan de Academie voor Beeldende Kunsten van de Universiteit van Barcelona, ze ontving hiervoor een beurs van  Fundación CIEC (International Center for Contemporary Printing) van Betanzos (Galicia)  

In 2013 werkten Clara en Ine Ubben samen, voor Ine’s Bachelor afstudeerwerk EN ROUTE. In 2018 behaalde Clara haar BA aan de Academy for Circus and Performance Art (Tilburg, The Netherlands). 

Clara werkte samen met danser Martina Gunkel. Met hun companie EfectoR creeërden ze IT’S THERE. AROUND THE CORNER, een voorstelling die in premiere ging in 2018 tijdens het Circolo Festival (NL). Ze werkte samen met companie Panama Pictures aan de site-specifieke performance URBAN FICTION (2018) en aan de voorstelling AFTER MIDNIGHT (2019). Momenteel werkt ze samen met actrice Gemma Sastre aan de voorstelling ES EL MOMENT, en met Moritz Grenz aan de hedendaagse circusvoorstelling HEDONIA.

Clara’s werk is interdisciplinair, in haar creaties combineert ze tekst en momenteel werkt ze aan haar eerste hip-hop album voor de voorstelling HEDONIA.