Ine Ubben

Ine is gefascineerd door de objecten die mensen meedragen op hun verre en minder verre reizen. De volle sleutelbos in de broekzak, het kleine notitieboekje in de handtas, de verloren pennen en potloden onderin de rugzak, de trouwe kop koffie die meereist van de keuken naar ons ‘home office’. ‘Er is zoveel poëzie te vinden in het alledaagse, als je goed kijkt’. In haar voorstellingen nodigt ze publiek en objecten uit om mekaar te ontmoeten op de scène.

Ine maakt als performancekunstenaar devised en participatieve theatervoorstellingen, waarin persoonlijke objecten vaak een hoofdrol spelen. Ze studeerde in 2020 af als Master Directing of Devised and Object Theatre aan het Departement Alternative and Puppet Theatre (KALD DAMU) van de Academy of Performing Arts in Prague, Tsjechië. In 2014 behaalde ze haar Bachelor Theater in Educatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten In Tilburg. Ine is ook Master Klinisch Psycholoog. 

Sinds 2010 werkt Ine als performer, regisseur, dramaturgische-denk-partner en theaterdocent samen met babies, tieners en volwassenen. Ze werkt met professionals uit de theater- (Arsenaal/Lazarus), poppen- en objecten- (FroeFroe, De Spiegel) en circus wereld (Circ’Ombelico, Circo Ripopolo) en met inwoners van verschillende steden in sociaal-artistieke projecten (Reykjavik Dance Festival, The Life of Mechelen, Schans Anders in Zutendaal).