Een voorstelling van Enkidu Khaled en Joachim Robbrecht waarbij een panel van kunstenaars en sprekers de impact van oorlog op het klimaat proberen te counteren. Door inhoud, op een artistieke of theatrale manier, voor te dragen. Storytelling, visuele kunst, muziek en dans passeren de revue. Hoe grijpt oorlog in op het milieu en wat kunnen ze daar tegenover stellen?
Theatermakers Enkidu Khaled en Joachim Robbrecht kapen het concept van de ‘think tank’. Geïnspireerd door de Koude Oorlog, toen beleidsmakers, industriëlen, militairen én kunstenaars samenkwamen om na te denken over de toekomst van oorlog, creëren ze een interdisciplinair, experimenteel forum met activistische en artistieke vrienden. Ze verkennen in ‘Tank Tink’ de verwoestende impact van oorlog op het milieu en brainstormen over mogelijke tegenmaatregelen.
Militaire operaties kosten bergen geld en energie. Om de planeet te verwoesten, niet om haar te redden. Ze vervuilen en vernietigen bossen en zeeën door de productie van verbijsterende hoeveelheden puin. Allemaal ellende met als cynisch doel: toegang tot grondstoffen als olie, water en mineralen verkrijgen. Op steeds meer plekken ter wereld raakt de natuur zo vervuilt dat de mens haar maar ‘teruggeeft’. Een vergiftigd geschenk.
Khaled en Robbrecht counteren deze horror met beelden van satire, wanhoop en verzet, samen met performers Ogutu Muraya & Caroline Ngorobi, schrijver Chris Keulemans, kunstenaars Samah Hijawi, Anika Schwarzlose en Brian McKenna.
Deze voorstelling presenteren we in samenwerking met De Balie.