Ticketinfo

Data
di 08 dec, 20:00
wo 09 dec, 20:00
Prijzen
Normaal - 15
Stadspas / CJP - 11,50
Student - 10
Language no problem

©

Performance | Multidisciplinair

LOD / Steve Salembier

Afgelast - babel
Een multidisciplinair portret van de 21-eeuwse stad

Wegens de nog altijd geldende reisbeperkingen zijn we helaas genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum. Lees hier meer. 

Zwevend langs kilometers glas,
vanuit de ijle lucht die tussen de bouwmassa vloeit,
zien we door een venster de bewoner,
die na een lange dag op bed neerploft.
Erboven, eronder en ernaast hetzelfde.
Het zijn de dagelijkse routines van het leven als atoom.
 
Babel is de stad waarin alle steden huizen. Een eindeloze bouwwerf waar het tijdelijke een staat van permanentie is geworden. Het onderweg zijn een bestemming. En waar metrolijnen, roltrappen en liften de collectieve verplaatsing verheffen tot ritueel. Dat dit ritueel ook abrupt kan stilvallen, leert ons de coronapandemie. De globale crisis stelt ons conventioneel gebruik van woon- en werkruimtes radicaal in vraag en verplicht ons om deze te herbenoemen.

Babel vormt geen apocalyptisch beeld van een ramp, maar draagt eerder een tristesse in zich van een verlaten wereld, zonder tekens van leven. Mooi en bijwijlen ontroerend in beeld gebracht.

Theaterkrant

Na de voorstellingen bildraum (2014) over het huis, en in between violet & green (2017) over het landschap, schetst Steve Salembier in babel zijn portret van de stad. Live op scène dissecteert hij de metropool als een ‘onaangepaste biotoop’. Aan de hand van maquettes, fotografie, video en projectie toont hij hoe de verhoudingen tussen het individu en zijn leefomgeving fundamenteel wijzigden en onderworpen zijn aan nooit eerder geziene, extreme condities.
 
Drijvend op klanklandschappen van ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders) is babel een voorstelling met de beat als ademhalingsfrequentie van de hedendaagse kosmopool. Soms bezwerend repetitief, dan weer ontroerend alledaags.

di 08 dec '20

wo 09 dec '20
Afgelast
Corona-update

Vanwege onze internationale programmering, is er altijd kans op onvoorziene wijzigingen. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

Lees hier meer over ons beleid rondom COVID-19.

Credits
Maker LOD / Steve Salembier
Soundtrack ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders)
Dramaturgie Tom Rummens
Licht & geluid Pino Etz
Productieleiding Rozemarijn Vankalmthout
Productie LOD muziektheater
Met de steun van de TAX Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid
Tax shelter partner Flanders Tax Shelter