Steve Salembier

Interdisciplinair artiest, acteur, regisseur en architect Steve Salembier richtte in 2014 Atelier Bildraum op (toen samen met Charlotte Bouckaert), en werkt inmiddels solo, vaak in samenwerking met andere makers. Hij werkt op het snijvlak van beeldende kunst en performance en richt zich zowel tot het beeldende in de podiumkunsten als tot het performatieve in de beeldende kunsten.

Steve Salembier studeerde architectuur aan het Henry van de Velde Instituut te Antwerpen, waar hij ook later, lange tijd werkte als docent Architectuurpraktijk. In 2014 stopte hij zijn werk als architect om zijn artistieke praktijk verder te ontwikkelen en realiseerde hij onder Atelier Bildraum een eerste installatie-performance in een coproductie van Kunstenwerkplaats Pianofabriek en de Beursschouwburg Brussel. Bildraum won in 2015 de Big in Belgium Award op Theater aan Zee en in 2016 de Total Theatre Award op het Fringe Festival in Edinburgh.

Intussen realiseerde Salembier diverse projecten die zowel in binnen- als buitenland worden getoond. Sinds 2015 werkt hij als Artist in Residence bij LOD muziektheater en realiseerde er de producties in between violet & green, reflector, icon en binnenkort babel.

Verbonden aan
LOD muziektheater