Ticketinfo

Data
di 08 dec, 20:30
wo 09 dec, 20:30
Prijzen
Normaal - 15
Student / Stadspas / CJP - 11,50
Language no problem
Koop kaarten

©

Performance | Multidisciplinair

LOD / Steve Salembier

babel
Een multidisciplinair portret van de 21-eeuwse stad

Zwevend langs kilometers glas,
vanuit de ijle lucht die tussen de bouwmassa vloeit,
zien we door een venster de bewoner,
die na een lange dag op bed neerploft.
Erboven, eronder en ernaast hetzelfde.
Het zijn de dagelijkse routines van het leven als atoom.
 
Babel is de stad waarin alle steden huizen. Een eindeloze bouwwerf waar het tijdelijke een staat van permanentie is geworden. Het onderweg zijn een bestemming. En waar metrolijnen, roltrappen en liften de collectieve verplaatsing verheffen tot ritueel. Dat dit ritueel ook abrupt kan stilvallen, leert ons de coronapandemie. De globale crisis stelt ons conventioneel gebruik van woon- en werkruimtes radicaal in vraag en verplicht ons om deze te herbenoemen.
 
Na de voorstellingen bildraum (2014) over het huis, en in between violet & green (2017) over het landschap, schetst Steve Salembier in babel zijn portret van de stad. Live op scène dissecteert hij de metropool als een ‘onaangepaste biotoop’. Aan de hand van maquettes, fotografie, video en projectie toont hij hoe de verhoudingen tussen het individu en zijn leefomgeving fundamenteel wijzigden en onderworpen zijn aan nooit eerder geziene, extreme condities.
 
Drijvend op klanklandschappen van ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders) is babel een voorstelling met de beat als ademhalingsfrequentie van de hedendaagse kosmopool. Soms bezwerend repetitief, dan weer ontroerend alledaags.

di 08 dec '20

wo 09 dec '20
€ 11,50 - € 15
Koop kaarten
Corona-update

Met ingang van 19 september heeft de Belgische regering het beleid aangepast: België zet de provincies Noord- en Zuid-Holland op rood. Niet-essentiële reizen naar de twee provincies zijn vanaf dat moment verboden. Dit kan consequenties hebben voor onze voorstellingen. We houden je volledig op de hoogte van de stand van zaken.

Lees hier meer over ons beleid rondom corona.

Credits
Maker LOD / Steve Salembier
Soundtrack ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders)
Dramaturgie Tom Rummens
Licht & geluid Pino Etz
Productieleiding Rozemarijn Vankalmthout
Productie LOD muziektheater
Met de steun van de TAX Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid
Tax shelter partner Flanders Tax Shelter