Vacature stage communicatie Beyond the Black Box

We zijn op zoek naar een creatieve en zelfstandige communicatie stagiair(e) (v/m/x) , die zich focust op ons jaarlijkse Festival Beyond the Black Box, hét festival dat onder de huid kruipt. Festival Beyond the Black Box vindt plaats van 31 januari t/m 2 februari 2025. Voor de duur van minimaal 4 maanden, 3 tot 4 dagen in de week.

Festival Beyond the Black Box presenteert kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland die zich buiten de gebaande paden wagen en experimenteren met zinnenprikkelende kruisbestuivingen. Van dansende muren, collectieve lees-sessies en massageperformances, tot een ambient deep listening-ritueel en een trip in een vacuümpak: de werken doen een beroep op alle zintuigen, laten zich niet vastpinnen op één genre of discipline en ontstaan altijd ter plekke. Voor deze ontdekkingstocht wordt het hele gebouw ingezet, tot de bezemkast aan toe. Lees hier meer. 

Team communicatie heeft de taak Festival Beyond the Black Box te promoten onder een groot publiek van cultuurliefhebbers en professionals in de kunsten. Als stagiair(e) werk je mee vanaf het begin tot aan het eind, van campagnebeeld tot social strategie en van publieksacties tot aan de aankleding van het festival. Je werkt steeds nauw samen met de andere afdelingen zoals programmering, productie, techniek…

We zijn op zoek naar iemand die het volgende in huis heeft

 • Je kunt lekker doorwerken, je bent leergierig en pro-actief
 • Je kunt goed in teamverband werken
 • Je hebt affiniteit met communicatie en marketing
 • Je hebt affiniteit met (Vlaamse) kunst en cultuur
 • Je hebt een creatieve geest en durft die te gebruiken
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal, zowel mondeling als  schriftelijk

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de campagne voor het festival
 • Je denkt mee over creatieve marketing en verschillende doelgroepen
 • Je coördineert de accreditatie voor professionals
 • Je houdt contact met kunstenaars over tekst en beeld voor op de website van de Brakke Grond
 • Je bedenkt en schrijft creatieve content voor de verschillende kanalen van de Brakke Grond (denk aan teksten op de website, nieuwsbrieven, Direct Mails,  social media en persberichten)
 • Je draagt zorg voor de distributie van drukwerk
 • Je denkt na over de bewegwijzering en de aankleding van het festival.
 • Je draagt zorg voor het publieksonderzoek na afloop van het festival
 • Tijdens het festival ben je aanwezig en eventueel aanspreekpunt vanuit communicatie

Wat vragen we van jou?

Je bent 3 tot 4 dagen per week beschikbaar, minimaal 4 maanden, tot en met het festival (31 januari t/m 2 februari 2025). Je start bij voorkeur in september, uiterlijk oktober.
Je bent 3e of 4e jaars hbo / hogeschool / universiteit, een communicatie-opleiding is niet per se noodzakelijk, als je maar enthousiast bent over het vakgebied en er graag veel over wilt weten. Het is geen onderzoeksstage, maar een werkervaringstage. Moet onderzoek deel uitmaken van je stage, dan bekijken we de mogelijkheden.
Je werkt voornamelijk aan Festival beyond the Black Box, maar in rustige tijden werk je ook aan de reguliere communicatie van de Brakke Grond.

Wat bieden wij?

De Brakke Grond biedt je een prachtige werkplek in het hartje van Amsterdam, toffe collega’s en een informele werksfeer. Je hebt veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen inbreng. Als stagiair bij de Brakke Grond hebben jij en je plus één toegang tot alle programma’s. We lunchen dagelijks samen met het hele team met een verse, biologische lunch van de Buurtboer.

Reageren?

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij de Brakke Grond? Stuur dan je cv en een korte motivatie zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 30 juni naar Bettina Lorsheijd waarin je ons vertelt over jezelf, je achtergrond en je motivatie om bij ons aan de slag te gaan. Wil je meer weten over deze stage, stuur dan een mail naar Bettina.

Vanuit de overtuiging dat werken in divers samengestelde teams het werk boeiender en relevanter maakt, streven we naar een evenwichtige, inclusieve cultuur. Dit doen wij bijvoorbeeld door het organiseren van bias trainingen, onze gedragscode en door middel van onze werkgroep diversiteit & inclusie. Wij nodigen iedereen die zich in deze vacature herkent uit om te solliciteren.