Over ons

De Brakke Grond is er voor Vlaamse kunstenaars en Nederlandse kunstliefhebbers die hun grenzen willen verleggen. We initiëren en realiseren programma’s en samenwerkingen in ons huis in Amsterdam.

De Brakke Grond is dé expert in Nederland voor actuele vernieuwende Vlaamse kunst. De organisatie in hartje Amsterdam is in 1981 van start gegaan en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Centraal in onze missie – in 1999 geformaliseerd – staan het promoten van de culturele identiteit van Vlaanderen, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Van louter een podium is de Brakke Grond uitgebreid tot een netwerkorganisatie. Deze rol als aanjager en verbinder blijft de komende jaren een speerpunt. In ons huis in Amsterdam en op andere locaties in Nederland initiëren en realiseren we programma’s en samenwerkingen op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en muziek. We zoeken, faciliteren of creëren telkens opnieuw de juiste ‘context’ voor Vlaamse kunstenaars en brengen hen gericht in contact met het Nederlandse veld. Daarbij kijken we altijd naar de artistieke relevantie van de projecten, en geven de kunstenaars meer kans op mogelijke vervolgstappen in Nederland. De Brakke Grond: podium, sparring partner en kwaliteitslabel ineen.

Via onderstaande pagina's vind je meer informatie over de verschillende aspecten van onze werking.

Meer informatie