Over ons

Duurzaamheid

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. We proberen dan ook zo verantwoord en duurzaam mogelijk te werken. 

Duurzaamheid staat wekelijks op de agenda van ons teamoverleg: wat hebben we gedaan en wat kunnen we heel concreet nog meer doen? Dit kan gaan over grotere actuele zaken, zoals bijvoorbeeld het besparen van energie, maar ook over kleinere ingrepen zoals het gebruikmaken van afwasbare in plaats van wegwerpartikelen. Het kernteam Duurzaamheid bespreekt elke twee weken de stand van zaken. 

Onze lunch wordt afgeleverd door een lokale ondernemer die gebruik maakt van biologische en duurzame producten. We lunchen vegetarisch en schenken wat we overhouden aan de Regenbooggroep.

We doen maximaal beroep op lokale leveranciers, zo werken we o.a. met timmerlieden en loodgieters uit Amsterdam. Ook ons café maakt waar mogelijk gebruik van biologische producten en van lokale leveranciers.

We houden ons energieverbruik nauwgezet in de gaten. Alle medewerkers gaan bewust om met licht, water en verwarming. We onderzoeken momenteel ook de modernisering van de CV-ketel. Daarmee kunnen we het klimaat minutieus beheren, zowel voor de verwarming als voor de airconditioning. In 2023 krijgen de laatste ramen boven het kantoor dubbelglas. De daken van onze Grote en Rode zaal werden in de zomer van 2022 geïsoleerd. Om kosten te besparen en duurzaam om te gaan met de huidige energievoorraad, sloten we de eerste twee weken van 2023 ons huis. De verlichting in het gebouw is, waar mogelijk, LED. Voor de theaterbelichting zijn we deels al overgestapt op LED. We hopen binnen twee jaar alle oude halogeen lampen door LED te kunnen vervangen.

Op ons dak woont een bijenkolonie. Wij hopen hiermee de bijenkolonies in de stad in stand te houden. Een professionele imker onderhoudt en verzorgt de bijen. Twee keer per jaar ontvangen wij honing: voorjaars- en najaarshoning. De honing is te koop aan het onthaal van de Brakke Grond voor €5.

We gebruiken zo min mogelijk papier en printen alleen wanneer nodig. We drukken een tweemaandelijks overzicht voor de verspreiding in de stad. Versturen doen we zo min mogelijk, maar dat wat we versturen wordt verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal. Publiek en relaties buiten Amsterdam informeren we zoveel mogelijk digitaal. 

We scheiden papier, glas en restafval en er wordt schoongemaakt met biologische afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Meer informatie