Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat

Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat (beiden °1983, Tel Aviv) wonen en werken in Brussel. Foighel Brutmann studeerde aan P.A.R.T.S. te Brussel, Efrat aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. In 2013 toonden Foighel Brutmann en Efrat hun eerste overzicht in Kunsthalle Basel (CH). In hun poëtische video- en film-werk raken ze aan thema’s als herinnering en herdenken. 

Hun werk werd gepresenteerd in duoshow in Argos (BE), CAC Delme (FR), Argos (BE) en in groepstentoonstellingen in Jeu de Paume (FR), Portikus (DE), CC Strombeek (BE), in screenings in de Beursschouwburg (BE) en op filmfestivals als IDFA en IFFR (NL), Courtisane (BE) en Oberhausen Film Festival (DE). In 2017 namen ze deel aan het residency programma van Wiels, Brussel.

Onze artikelen over Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat
08 nov 2018
Experten aan het woord: Wytske Visser
Wytske Visser over de grote expositie einde 2018 met Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat
Vanaf 16 december loopt de tentoonstelling When She Spoke van Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat in de Brakke Grond. Een understatement is het, want veel of luid wordt er niet gesproken in het nieuwe filmische werk dat ze naar aanleiding van de eerste Nederlandse presentatie maakten.
13 dec 2018
Experten aan het woord: Helena Kritis
Helena Kritis over het werk van Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat
Vanaf 16 december loopt de tentoonstelling When She Spoke van Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat in de Brakke Grond. Gebruikmakend van gevonden beelden en hun persoonlijk beeldarchief stellen ze een visuele vertaling voor van bijzondere of historisch beladen plekken.
29 nov 2018
Experten aan het woord: Andrea Cinel
Andrea Cinel over het werk van Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat
Vanaf 16 december loopt de tentoonstelling When She Spoke van Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat in de Brakke Grond. Voor deze tentoonstelling maken de kunstenaars nieuw werk en tonen ze een selectie uit recente video-installaties.
31 jul 2020
Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat over de verwevenheid van werk en familie tijdens de lockdown
In onze serie "En Nu?" laten makers zien hoe ze zichzelf opnieuw uitvinden
Voor 'En nu?' schrijft Brussels kunstenaarsduo Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat over de - soms heftige - verwevenheid van werk en familie tijdens het vele samenzijn in de lockdown en hoe dit ook leidt tot gezamenlijk werk.