Ivy Falls

Ivy Falls

Ivy Falls is de kwast waarmee frontvrouw Fien Deman haar universum op het canvas schildert. Hierbinnen vinden we pastelroze pop en vredige elektronica, die ons doet dromen. Maar dromen doet ze vooral zelf; “Ik hoop mensen te bewegen en intrigeren met mijn muziek, en zo een plek te veroveren in hun platenkast.”. Haar kalmerende tracks hebben wat weg van Phoebe Bridgers en Eefje de Visser, maar zijn ondanks dat ontzettend eigenzinnig. Laat Ivy Falls je meenemen naar haar muzikale wolken, om daar vervolgens eindeloos in te willen blijven zweven.

Ivy Falls is in Amsterdam te zien tijdens de door Cinetol, de Brakke Grond en The Daily Indie opgezette avond met verder Noa Lee en de Amsterdamse Eva Serena. Voor Ivy Falls laat de Gentse zangeres zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B), Simon Raman (Steiger) en Xavier De Clercq (Sleepers’ Reign).  In 2019 bracht ze haar laatste EP 'The Light' uit, die ze begin 2020 in de Handelsbeurs van Gent presenteerde.

“Maak kennis met de nieuwe Belgische muziekbelofte Ivy Falls. In de tuin, recht uit het hart. … Fien’s zijdezachte, bijna etherische stem doet je eigen hartkleppen klapperen als saloondeurtje

Gunter Van Assche, De Morgen