Ticketinfo

Data
za 07 sep, 20:30
zo 08 sep, 20:30
Prijzen
22,50
Koop kaarten

© Michiel Devijver

Voorstelling

Serdi Faki Alici & Lara Staal | NTGent

Serdi i.h.k.v. Nederlands Theater Festival

Serdi vertelt hoe iemand die niks heeft, van zijn stem zijn thuis maakt. Als wees, verplaatsend van instelling naar instelling en van school naar jeugddetentie, deed Serdi zichzelf een belofte. Hij leerde zichzelf beatboxen. Hij trainde net zo lang totdat hij het kon. De akoestiek van de isoleercel bleek perfect geschikt voor het verfijnen van zijn techniek.

Serdi laat zien hoe iemands stem een wapen kan worden. Hoe een leven zonder wortels, dat dreigt af te glijden, door het disciplineren van de stem, plots weer houvast kreeg. Hoe de kracht van klank en compositie het eindelijk mogelijk maakt met anderen te communiceren. De voorstelling is niet alleen een reis langs een reeks instellingen, uiteenlopende vormen van maatschappelijk onrecht en geweld, maar ook een plek om een einde te maken aan de eindeloze zoektocht naar liefde en bevestiging.

Theater als een plek om in gesprek te gaan met demonen uit het verleden en spoken uit het heden. Een stem als wapen dat voorgoed afrekent met de behoefte te pleasen.

Serdi ontroert met een waarachtige monoloog over zijn levensverhaal

de Standaard
za 07 sep '24

zo 08 sep '24
€ 22,50
Meer informatie en kaarten
Nederlands Theater Festival

Dit programma is onderdeel van het Nederlands Theater Festival, dat plaatsvindt van 5 t/m 15 september 2024. Lees hier meer.

Uit het juryrapport

"Serdi Faki Alici toont de driedubbele kracht van theater als collectief therapeutisch ritueel, spiegel van onze gedeelde gemeenschap én kernreactor van de menselijke creativiteit. Hier staat geen slachtoffer. Hier staat een creator."
 

Credits
Concept & tekst Serdi Faki Alici, Jamila Channouf, Lara Staal
Spel & muziek Serdi Faki Alici
Regie Lara Staal
Vooronderzoek & coaching Jamila Channouf
Dramaturgisch advies Benoît Vanraes
Spelcoaching Sven Ronsijn
Decorontwerp Grisha Runge
Lichtontwerp Sander Michiels
Productie NTGent
Coproductie Theater aan zee