Ticketinfo

In Theater Bellevue

Op locatie
Data
zo 29 okt, 13:00 — 00:00
Prijzen
Koop kaarten

© ©Alex Heuvink

Buitenshuis

Brainwash Festival

Met Louis Janssens en Rose-Myrtha Vercammen Fortuna
Baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers

Muzikale verkenningen, filosofische scènes en poëtische lectures. Ook dit jaar doen verschillende performers, componisten en theatermakers aan Brainwash Festival mee. Speciaal voor het festival duiken makers in het werk van toonaangevende filosofen en gaan ze de Grote Vragen van het leven te lijf. 

Wij programmeren Louis Janssens en Rose-Myrtha Vercammen Fortuna die scènes uit hun werk tonen en vertellen over de denkers die hun kunstpraktijk inspireren.

Rose-myrtha Vercammen Fortuna x Malcom Ferdinand 

Geïnspireerd door het boek A Decolonial Ecology van Malcom Ferdinand creëert Rose-Myrtha Vercammen Fortuna een performance lecture om de aarde als moeder van ons bestaan te reclaimen. Rose-Myrtha doet dit door middel van verschillende rituelen geworteld in de vrijheidsstrijd van marrons: gevluchte tot slaaf gemaakte mensen en hun afstammelingen. 

Rose-Myrtha is curator, performer, healer en plant woman.  Ze heeft een bachelor in Agogische Wetenschappen van de Universiteit van Brussel en een master in Environmental Science, van de Universiteit van Antwerpen. Op haar 18e richtte ze het kunstplatform Kuchukua Hatua op, voor de zichtbaarheid van afro-descendant kunstenaars. 

Matrigenesis III is een co-creatie met kunstenaar Pulpo en vocal artist Céline Gaza.

Louis Janssens x Olivia Laing

Eenzaamheid, vriendschap, verlangen. Theatermaker Louis Janssens deelt scènes uit zijn voorstelling Desire, over vier mannen in een gaybar in gesprek over hun leven, angsten en twijfels. Hij verbindt zijn werk aan het denken van Olivia Laing. In haar werk verhoudt Laing zich tot eenzaamheid, de rol van kunst en creativiteit. Louis Janssens studeerde in 2018 af aan de richting Drama, School of Arts| KASK Gent. Van 2012 tot 2022 vormde hij samen met Ferre Marnef het tweekoppig collectief Desnor. Zijn voorstelling Analoog, die hij in 2022 samen met Willem de Wolf maakte, is geselecteerd voor Het Nederlands Theaterfestival. Desire is zijn nieuwste voorstelling.

Over Brainwash Festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren. Brainwash Festival is het grootste denkfestival van Nederland en België.  

Credits
Mogelijk door steun van Stichting Melanie en De Versterking.