Ticketinfo

Verschillende programma's vanaf 10:00

Data wo 18 okt — zo 22 okt
10:00
Prijzen
Language no problem

© © Alex Heuvink

Festival

Belgium Booms

I.s.m. Amsterdam Dance Event
Van 18 t/m 22 okt vindt het Amsterdam Dance Event (ADE) weer plaats. Hét evenement voor de elektronische muziekindustrie.

Van 18 t/m 22 oktober vindt het Amsterdam Dance Event (ADE) weer plaats. Hét evenement voor de elektronische muziekindustrie. Dit is het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland op Vlaanderen en de rest van België te richten. Tijdens ADE zijn er in de Brakke Grond en de rest van Amsterdam verschillende (Vlaamse) programma’s te ontdekken. 

Belgium Booms en de Brakke Grond bundelen al voor de zesde keer de krachten om tijdens ADE een programma neer te zetten. ADE telt jaarlijks zo'n 1.000 evenementen op 200 locaties en ook dit jaar bevindt de Brakke Grond zich als ADE Lab in het hart van het grootste clubfestival ter wereld. Een unieke kans om het Belgische nachtleven op de kaart te zetten. Zo organiseren we samen met Belgium Booms weer de ‘Belgian Hangover Brunch’ voor Nederlandse, Belgische en internationale professionals en met de campagne ‘Belgium by Night’ zetten we een extra spot op het rijke Belgische nachtleven.

Tijdens het ADE Lab kan je onder meer terecht voor Matinée, het Brusselse concept dat elke laatste zondag van de maand een dekentje van trage en zachte muziek legt over een unieke locatie. Zij voorzien het plein voor de Brakke Grond donderdagnamiddag van ambient muziek. Ook trekt Radio Ruit opnieuw naar Amsterdam. Op vrijdag komt Louise Goegebeur van Horst Arts & Music Festival spreken over ‘Creative festival direction’ en op woensdag kan je in de Brakke Grond terecht voor een masterclass van Byørn over crossover tussen hard techno en andere hardere genres. Tot slot breken we dit jaar ook buiten de muren van de Brakke Grond en vliegen we op zaterdag samen met Subbacultcha de Melkweg in voor vier razend spannende acts: Youniss (BE), leop4rdi (BE), Noise Diva (NL) Ranye (NL). Benieuwd welke Vlaamse artiesten allemaal nog meer spelen tijdens ADE? Bekijk hier de site van Belgium Booms. 

Belgian Hangover Brunch

Voor het tweede jaar op rij slaan wij en Belgium Booms de handen ineen met enkele leading Belgische nachtclubs en promotoren (Club Vaag, Nasty Mondays, Ostend Beach en Versuz) voor de Belgian Hangover Brunch. De Belgian Hangover brunch is de beste manier om dag twee van ADE te kick-starten. Tijdens deze brunch trappen meer dan 200 Belgische en internationale professionals hun dag af met croissants, mimosa en een gezonde portie netwerking. Zou je hier graag bij willen zijn? Laat het ons hier weten voor zondag 15 oktober.

Nightlife policy

Tot slot staat deze editie van ADE voor ons ook opnieuw in het teken van kennisuitwisseling tussen gangmakers in het Belgische en Nederlandse nachtleven. We creëeren ruimte voor gesprekken tussen beleidsmakers en vertegenwoordigers van de nacht uit Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem om elkaar te leren kennen en tot learnings te komen. Onder meer de Brussels By Night Federation en N8W8 zijn erbij om het te hebben over onder meer gezondheid, inclusie en innovatie in nightlife

Grid/t

In samenwerking met Melkweg, Belgium Booms en Subbacultcha presenteren wij op 21 oktober: Grid/t, een patchwork van fuzzy gitaarriffs, pompende kickdrums en blissfull synths. 

De grid/t bestaat uit "live drums met glitched-out gitaar fuzz en politiek geladen bars" van Youniss, een live performance van "sonic chaos curator" Noise Diva, het synths palet van leop4rdi en een DJ set van Ranye die je meeneemt van "Mandelão tracks uit Brazilië naar ritmische Latijns-Amerikaanse Dembow, en van donkere deconstructed beats naar rustgevende geluiden.

Grid/t vindt plaats op 21 oktober vanaf 19 uur in Melkweg. Lees hier meer. 

Listen Festival presenteert Our Scene tijdens ADE Lab

Het gerenommeerde Listen Festival in Brussel sluit zich aan bij ADE Lab voor een unieke podcastopname als onderdeel van hun Our Scene-platform, dat sinds 2021 met trots een licht laat schijnen op de Belgische scene. Our Scene presenteert maandelijkse interviews, een jaarlijks magazine en een 2-daags programma tijdens het festival eind maart. Voor de gelegenheid zal de host van het platform, Koen Galle, een live interview afnemen met de Belgische, in Amsterdam woonachtige Colino Volvert aka Rey Colino. Het interview vindt plaats op woensdag 18 oktober van 17:00 - 18:00. 

Over Belgium Booms

VI.BE ondersteunt artiesten in het buitenland onder de noemer ‘Belgium Booms’, samen met de collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam For Culture, PlayRight+ en Visit.Brussels. Lees hier meer.

wo 18 okt '23

zo 22 okt '23
Verschillende programma's vanaf 10:00
Meer info

Voor meer informatie en tickets zie de website van Amsterdam Dance Event.

 

Zou je graag bij de Belgian Hangover Brunch willen zijn? Laat het ons hier weten voor zondag 15 oktober!