Ticketinfo

Verschillende programma's vanaf 10:00

Data wo 18 okt — zo 22 okt
10:00
Prijzen
Language no problem

© © Alex Heuvink

Festival

Belgium Booms

I.s.m. Amsterdam Dance Event
Van 18 t/m 22 okt vindt het Amsterdam Dance Event (ADE) weer plaats. Hét evenement voor de elektronische muziekindustrie.

Van 18 t/m 22 oktober vindt het Amsterdam Dance Event (ADE) weer plaats. Hét evenement voor de elektronische muziekindustrie. Dit is het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland op Vlaanderen en de rest van België te richten. Tijdens ADE zijn er in de Brakke Grond en de rest van Amsterdam verschillende (Vlaamse) programma’s te ontdekken. 

Naar jaarlijkse gewoonte bundelen VI.BE, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Wallonie-Bruxelles Musiques de krachten voor Amsterdam Dance Event. Van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober 2023 brengen we met de steun van Sabam For Culture de Belgische nightlife scene naar Amsterdam en richten we de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op Vlaanderen en België. Samen met Belgium Booms, het platform waarmee VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques muziek uit België ondersteunen en promoten in het buitenland met de steun van SABAM for Culture, zetten we een programma neer. 

ADE telt jaarlijks zo'n 1.000 evenementen op 200 locaties en ook dit jaar bevindt de Brakke Grond zich als ADE Lab in het hart van het grootste clubfestival ter wereld. Een unieke kans om het Belgische nachtleven op de kaart te zetten, die we niet onbenut laten. Verder organiseren wij deze week samen met Belgium Booms weer de Belgian Hangover Brunch voor Nederlandse, Belgische en internationale professionals, en faciliteren we een panelgesprek tussen gangmakers en nachtdenkers in het Belgische en Nederlandse nachtleven. Daarnaast zullen er tijdens deze week nog meer events zich voordoen, verwacht inspiratie, verdieping en uitwisseling. 

Programma

Grid/t

In samenwerking met Melkweg, Belgium Booms en Subbacultcha presenteren wij op 21 oktober: Grid/t, een patchwork van fuzzy gitaarriffs, pompende kickdrums en blissfull synths. 

De grid/t bestaat uit "live drums met glitched-out gitaar fuzz en politiek geladen bars" van Youniss, een live performance van "sonic chaos curator" Noise Diva, het synths palet van leop4rdi en een DJ set van Ranye die je meeneemt van "Mandelão tracks uit Brazilië naar ritmische Latijns-Amerikaanse Dembow, en van donkere deconstructed beats naar rustgevende geluiden.

Grid/t vindt plaats op 21 oktober vanaf 19 uur in Melkweg. Lees hier meer. 

De rest van het programma volgt snel. 

wo 18 okt '23

zo 22 okt '23
Verschillende programma's vanaf 10:00

Voor meer informatie en tickets zie de website van Amsterdam Dance Event.