Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 21 feb, 20:00
do 22 feb, 20:00
Prijzen

Khadija El Kharraz Alami

ENSEMBLE PIECE/EXHUME BURIED CRIES/BEAUTY LOVE/REANIMATE THE DEAD

This programme exists of three pieces:

ENSEMBLE PIECE EXHUME BURIED CRIES
A myth about a people, el Hayawan (creatures), el Ghoul (evil spirit), Shjema T’wila (tall trees), whom completely follow their own rhythms not identifying fully to one idea or culture nor stand solidly against the known. They exist and move in a parallel world with us. They are not sure of things in our dimension, they are sure of other things in their dimensions which they gladly share with us. They move simultaneously in past, present, future into the imaginal.

BEAUTY LOVE
For her new creation El Kharraz Alami hangs out a lot in her ancestral environments where they moved and reside. She immerses herself in the customs, dance, music, sharing, scarcity, rituals and traditions to awaken sides of herself that she otherwise does not encounter and may be lost.

REANIMATE THE DEAD
What are the undiscovered cries that are forcibly buried and had no space to develop freely? What does it see, move, sound like and tell us when we revive it?

Location Grote zaal
Data
We 21 February, 20:00
Th 22 February, 20:00
Buy tickets

© Studio Pramudiya

Voorstelling

Khadija El Kharraz Alami

ENSEMBLE PIECE/EXHUME BURIED CRIES/BEAUTY LOVE/REANIMATE THE DEAD
Een zoektocht naar de wereld van de voorouders, door middel van dans, zang, muziek, rituelen en tradities.

ENSEMBLE PIECE
Een oefening in reparative making, een proces van genezen waarbij El Kharraz Alami samen met Lois Lumonga Brochez en Khadija Massaoudi op zoek gaat naar onontdekte werelden, stemmen en entiteiten. Door zich onder te dompelen in de dans, zang, muziek en het rijke weefsel van tradities en rituelen uit Marokko behoeden ze de verschillende werelden die ze in zich dragen voor de stiltes van vergetelheid. Wat ontstaat er wanneer we ons nergens tegen afzetten of aan optrekken? Welke onontdekte dimensies betreden we?

In ENSEMBLE PIECE / EXHUME BURIED CRIES / BEAUTY LOVE / REANIMATE THE DEAD volgen we Khadija El Kharraz Alami op een odyssee door tijd en ruimte om plekken te creëren voor zichzelf, haar voorouders en het mythische. We zien een parallelle wereld ontstaan die zich tastbaar voor onze zintuigen ontvouwt.
De toeschouwer wordt uitgenodigd om dit mee te ervaren, om te voelen hoe het resoneert in geluid en beweging, te zien hoe het zich vormt en omvormt en hoe meerdere waarheden worden aangesproken.

Een opgraving van wat met opzet werd begraven – een zoektocht om vorm te geven aan het vormloze. Ze bewegen zich diep in de onderlaag van het nog niet geopenbaarde; de wereld van de Jinns *El Hayawan, el Ghoul, Shjema T'wila die geheel hun eigen ritme volgen, zich niet volledig identificeren met één idee of cultuur noch zich stevig verzetten tegen het bekende in een choreografie van parallelle werelden.

*
el Hayawan: wezens
el Ghoul: “boze” geest
Shjema T’wila: hoge bomen

De voertaal van deze voorstelling is Engels, Nederlands en Arabisch.

Drie vrouwen in een unieke voorstelling die je meeneemt naar werelden buiten de onze. De nieuwe voorstelling van Khadija El Kharraz Alami is een ongrijpbaar en wild avontuur, waarmee ze laat zien hoe veelzijdig haar artisticiteit is.de Volkskrant ★★★★ 

Deze voorstelling demonstreert hoe bevrijdend het kan werken om jezelf open te stellen en te luisteren naar verzwegen stemmen en in gezelschap te verkeren van verdwenen lichamen.Theaterkrant

Toegankelijkheid

Lees hier meer over toegankelijkheid. 

El Kharraz Alami in het NRC:

"De voorstelling is het verhaal van Djinns. Wezens uit de Noord-Afrikaanse cultuur die zich in een parallelle werkelijkheid bewegen. Men zegt dat het een mythe is dat ze bestaan, maar het is een mythe dat ze niet zouden bestaan. Om over hen te kunnen schrijven moest ik me een parallelle wereld voorstellen. Een waarin het mogelijk is om gewoon ‘te zíj́n’."

wo 21 feb '24

do 22 feb '24
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Credits
Concept en regie Khadija El Kharraz Alami
Spel Lois Lumonga Brochez, Khadija Massaoudi & Khadija El Kharraz Alami
Dramaturgie Kopano Maroga & Esther Severi
Regie-assistentie Nouha Rannoun
Productieleiding Lena Meijer
Lichtontwerp Luc Schaltin
Muziek Michelle Samba
Geluid Peter Zwart
Cameraresearch Souha Abou Taha
Cameracreatie Julie de Clercq
Film edit Noria Chaal
Producenten Kunstenwerkplaats, stichting K.E.K.A.
Coproducenten DE SINGEL, NTGent, Productiehuis Theater Rotterdam, Riksteatern en de Brakke Grond
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Fonds Podiumkunsten en Fonds21