Ticketinfo

Rondom het Leidseplein
Data
zo 31 okt, 00:00
Prijzen

©

Festival | Buitenshuis

Brainwash Festival

Met o.a. Tom Struyf, Sien Vanmaele en Mathieu Charles
Samenwerking met tweedaags festival vol filosofische gedachten, vragen en ideeën.

Wat als je de belangrijkste vragen van nu voorlegt aan de meest toonaangevende filosofen en wetenschappers en de spannendste makers en schrijvers van dit moment?

Brainwash Festival (30 en 31 oktober) is een explosie van gedachten, vragen en ideeën met meer dan 150 sprekers in circa 80 programma’s, allemaal op of rondom het Leidseplein. Zondag 31 oktober is de centrale dag van het festival, maar ook op zaterdag vinden interessante evenementen plaats. Klik hier voor meer informatie.

Op  zondag 31 oktober vinden verscheidene programma's van Vlaamse makers plaats, gepresenteerd in samenwerking met de Brakke Grond. Tijden en andere specificaties worden later bekend gemaakt, maar we stellen een aantal makers graag vast aan je voor.

---

Tom Struyf

Een klein dorpje in de VS in schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Een groot psychiatrisch ziekenhuis in Geel, België. Wat hebben ze met elkaar te maken? En wat vertellen deze twee plekken ons over ‘anders’ zijn? Tom Struyf gaat op onderzoek.

Tom is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. Hij studeerde als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en als landschapsontwerper bij Van Hall Larenstein in Velp.

Tom is onderdeel van ons maaktraject in samenwerking met Brainwash Festival.

Sien Vanmaele

Theatermaker Sien Vanmaele combineert theater met koken en eten in zintuiglijke performances. Met de klimaatverandering als belangrijkste drijfveer startte ze met haar Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld.

In haar voorstelling verweeft ze haar interesse in voeding, de systemen eromheen en de impact ervan op het klimaat. Op Brainwash Festival geeft Sien een kookworkshop om ons voor te bereiden op onze laatste dagen hier op aarde.

Mathieu Charles

Wat hebben zombies, het einde der tijden en kolonialisme. met elkaar te maken? Maak je klaar voor een reis in de wereld van Gothic en levende doden onder leiding van theatermaker Mathieu Charles.

Mathieu Charles is een performer die met verschillende stijlen van tekst en voordracht aan de slag gaat. Zijn achtergrond ligt in de hiphop en rap. Nu richt hij zich met name op slam poetry en spoken word met theater als rode draad.

Mathieu is onderdeel van ons maaktraject in samenwerking met Brainwash Festival. Daarnaast ondersteunt en begeleidt de Brakke Grond hem in samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam, RIGHTABOUTNOW INC. en Kunstencentrum Voo?uit de komende twee jaar bij het maken van nieuwe producties en het ontwikkelen van zijn artistieke praktijk. Dit traject vindt plaats in het kader van de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten.

zo 31 okt '21
Rondom het Leidseplein
Uitverkocht | Meer informatie volgt.
Brainwash

Dit festival is onderdeel van Brainwash, een platform van Stichting Brainwash en Omroep Human. Lees hier meer.