Ticketinfo

Rondom het Leidseplein
Data
zo 31 okt, 00:00
Prijzen

©

Festival | Buitenshuis

Brainwash Festival

Met o.a. Tom Struyf, Sien Vanmaele en Mathieu Charles
Samenwerking met tweedaags festival vol filosofische gedachten, vragen en ideeën.

Wat als je de belangrijkste vragen van nu voorlegt aan de meest toonaangevende filosofen en wetenschappers en de spannendste makers en schrijvers van dit moment?

Brainwash Festival is een explosie van gedachten, vragen en ideeën met meer dan 150 sprekers in circa 80 programma’s. Zondag 31 oktober is de centrale dag van het festival, waarop alle evenementen op of rondom het Leidseplein plaatsvinden. Maar ook op zaterdag vinden interessante evenementen plaats, in de Brakke Grond. Klik hier voor meer informatie.

Op  zondag 31 oktober vinden verscheidene programma's van Vlaamse makers plaats, gepresenteerd in samenwerking met de Brakke Grond. We stellen een aantal makers graag vast aan je voor.

---

Tom Struyf - Ruimte voor anders-zijn

Een klein dorpje in de VS in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Een groot psychiatrisch ziekenhuis in Geel, België. Wat hebben ze met elkaar te maken? En wat vertellen deze twee plekken ons over ‘anders’-zijn en zorgen voor de ander? Theatermaker Tom Struyf neemt ons mee op reis naar deze twee plekken en vraagt zich af wat het betekent om af te wijken van de norm.

Tom is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. Hij studeerde als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en als landschapsontwerper bij Van Hall Larenstein in Velp.

Tom is onderdeel van ons maaktraject in samenwerking met Brainwash Festival.

17:30 uur en 18:20 uur in Club Up

Sien Vanmaele - Nanolandschappen in een oesterschelp

Benieuwd hoe je een eetbaar nanolandschap van de toekomst kunt maken in een oesterschelp? Doe mee aan deze exclusieve zintuiglijke kookworkshop van theatermaker Sien Vanmaele. Sien laat je kijken, luisteren, proeven, ruiken en voelen hoe de wereld van morgen eruit kan gaan zien.

Sien is onderdeel van ons makerstraject in samenwerking met Brainwash Festival.

13:40 uur in Theater Bellevue

Mathieu Charles - Zombies & het einde der tijden

Wat hebben zombies, het einde der tijden en kolonialisme met elkaar te maken? Maak je klaar voor een reis in de wereld van gotische horror en levende doden onder leiding van theatermaker en performer Mathieu Charles. Voor zijn zoektocht baseert Mathieu zich op de zombi-figuur uit Haïtiaanse folklore en de weg die deze heeft afgelegd naar westerse popcultuur.

Mathieu is onderdeel van ons maaktraject in samenwerking met Brainwash Festival. Daarnaast ondersteunt en begeleidt de Brakke Grond hem in samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam, RIGHTABOUTNOW INC. en Kunstencentrum Voo?uit de komende twee jaar bij het maken van nieuwe producties en het ontwikkelen van zijn artistieke praktijk. Dit traject vindt plaats in het kader van de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten.

19:40 uur en 20:30 uur in Club Up

zo 31 okt '21
Rondom het Leidseplein
Uitverkocht
Brainwash

Dit festival is onderdeel van Brainwash, een platform van Stichting Brainwash en Omroep Human. Lees hier meer.