Ticketinfo

Data
do 11 feb, 22:30
Prijzen

©

Livestream

Panelgesprek hybride kunstkritiek

Terugkoppeling op een parallel lopend verdiepingsprogramma

Tijdens dit hybride kunstfestival wordt doorlopend en openlijk nagedacht en geschreven over hybride kunstkritiek. Parallel aan het liveprogramma worden de mogelijkheden van internet en vormen van experimental publishing op de kunstkritische praktijk onderzocht, en experimenteren we met het concept van auteurschap  in deze multimediale/interactieve ruimte.

Schrijvers Fransien van der Putt, Lies Mensink en Lotte Hofstraat nodigen je uit in hun virtuele reflectieruimte, om mee te lezen en te denken, of misschien zelfs te schrijven over hybride kunstkritiek in het hier en nu. In dit panelgesprek zoomen we (letterlijk) in op deze gezamenlijke schrijfoefening. 

Hierbij doet Rita Hoofwijk, kunstenaar en verbonden aan SoAP Maastricht, met haar werk A Way of Seeing (naar John Berger) een voorstel voor de kunstkritische praktijk door het perspectief van een toeschouwer te volgen. John Berger legt in zijn werk bloot dat het waar en wanneer we iets zien van invloed is op wat we zien. Van drie werken die binnen Beyond the Black Box gepresenteerd worden, onderzoekt Rita Hoofwijk die context. Samen met een andere bezoeker kijkt ze naar het werk van Johannes Bellinkx (woensdag), Paulien Oltheten (donderdag) en TAAT (vrijdag). Deze bezoeken resulteren in drie teksten, die niet zozeer gaan over de werken zelf, maar focussen op de manier waarop ze gezien (kunnen) worden. 

Lees hier reflectie nummer één van Rita Hoofwijk - Triptiek van voetperspectieven van Johannes Bellinkx / SoAP Maastricht

Lees hier reflectie nummer twee van Rita Hoofwijk - Lourdes van Paulien Oltheten / SoAP Maastricht

Lees hier reflectie nummer drie van Rita Hoofwijk - HALL12 - Encounter Activism van TAAT / SoAP Maastricht

Domein voor Kunstkritiek

Het onderzoek naar hybride kunstkritiek bouwt voort op de samenwerking met Domein voor Kunstkritiek die vorig jaar werd opgezet i.h.k.v. Beyond the Black Box. Dit resulteerde in een digitale publicatie met hybride longforms die experimenteerden met vorm en inhoud. We maken dankbaar gebruik van de expertise en uitgewerkte formats van het Domein voor Kunstkritiek rondom hybride kunstkritiek. 

do 11 feb '21
Beyond the Black Box

Dit programma is onderdeel van Beyond the Black Box.

Dagtickets

De ticketverkoop verloopt per dag. Dit panelgesprek vindt plaats op donderdag 12 februari. Klik op de datum voor een overzicht van het programma en het kopen van een ticket.

Ook reflecteren?

Lees en schrijf hier mee.

Mede mogelijk gemaakt door: