Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
vr 25 sep, 17:00
za 26 sep, 10:00
Prijzen
Koop kaarten

©

Verhuur | Multidisciplinair

FIBER Festival

Tweedaagse hybride conferentie
Alternatieve perspectieven op onze radicaal instabiele wereld

Met een hybride conferentie en festival tentoonstelling, presenteert FIBER een reeks aan alternatieve perspectieven op onze radicaal instabiele wereld met een conferentie in de Brakke Grond en een expo in de Tolhuistuin.

Want hoe staat de wereld er momenteel voor? Dagelijks worden we geconfronteerd met de verwoestende effecten van de mens op onze planeet. In mindere mate belicht is de complexiteit en herkomst van deze veranderingen. Klimaatverandering, de ecologische crises en onderliggende sociale en economische ongelijkheid zorgen ervoor dat leefomgevingen wereldwijd in rap tempo veranderen in onleefbare gebieden. FIBER Festival 2020 presenteert een ontdekkingstocht die reageert op de transformatieve invloed van de mens op aarde. De absolute noodzaak tot verandering lijkt inmiddels bij velen te zijn doorgedrongen, maar hoe zien deze veranderingen er dan uit? En nog belangrijker: welke aanpassingen in ons denken over de planeet – inclusief het denken over onszelf – zijn er nodig om een nieuwe weg in te slaan.

Hybride conferentie

FIBER Festival 2020 presenteert in de Brakke Grond een tweedaagse hybride conferentie met lezingen en gesprekken. Gedurende vijf sessies nodigt FIBER een veelheid aan perspectieven uit—van kunstenaars tot activisten en wetenschappers— waardoor we op andere manieren naar milieucrises en haar aanverwante sociale uitdagingen kunnen kijken. Iedere sessie duurt twee uur en wordt afgesloten met vragen uit het (online) publiek. Alle sessies worden gemodereerd door Michelle Kasprzak

Deelnemende sprekers
Abdelrhman Hassan; Anab Jain; Anca Benera & Arnold Estefan; Angela Chan; Arif Kornweitz; Darko Lagunas & Theun Karelse; Holly Jean Buck; Kim Stanley Robinson; Michaele Büsse; Ruben Jacobs; Sébastien Robert; Suzanne Dhaliwal; Tega Brain.

Bezoekersinformatie
De conferentie vindt plaats op 25 en 26 september. Omdat er een beperkt aantal bezoekers per sessie mogen ontvangen, dienen bezoekers een tijdslot te reserveren. De conferentie is tevens online live te volgen.

Meer over FIBER

FIBER Festival is dé ontmoetingsplaats waar audiovisuele kunst, elektronische muziek en digitale cultuur samensmelten om nieuwe wereldbeelden te definiëren. Het festival presenteert enerzijds grensverleggende artistieke producties welke tot stand komen door creatieve toepassingen van geavanceerde technologie. Anderzijds biedt het festival een inhoudelijk verdiepend programma, waar kritische reflecties op de implicaties van technologie op een toegankelijke manier worden vertaald naar een breed publiek. 

 

vr 25 sep '20

za 26 sep '20
de Brakke Grond
Koop kaarten