16 feb 2020

Vlaamse smaakmakers op winters ontdekkingsfestival

Ook in 2020 slaan we de handen ineen met Grasnapolsky om een flink aantal Vlaamse artiesten aan de lineup van het bijzondere festival toe te kunnen voegen.

Grasnapolsky 2020, het tweede jaar in Fabriek de Toekomst

Dit jaar werken we nog nauwer met het Groningse festival samen en breiden we uit tot een duurzame inhoudelijke en communicatieve samenwerking. Samen met Grasnapolsky presenteren we in 2020: Chibi Ichigo, Martha Da'ro, White Dress, Pascal Deweze, Black Mamba, Vito, Susobrino, Peuk, IKRAAAN, Fornet, FULCO en Willy Organ.

Tien Vlaamse acts op de eerste editie in Groningen

In 2019 werkten we samen met ontdekkingsfestival Grasnapolsky om ondanks de verhuizing die het festival nog 170 kilometer verder van Vlaanderen plaatste de spannende en opkomende Vlaamse acts te boeken zoals ze dat de jaren ervoor ook deden. 

Grasnapolsky vierde in 2018 haar vijfde en tevens laatste editie bij het prachtige Radio Kootwijk. Om het nieuwsgierige en wonderlijke karakter waar het festival om bekend staat in stand te houden besloot de organisatie te verhuizen naar een nieuwe locatie. Die locatie is gevonden in een voormalig strokartonfabriek met de toepasselijke naam "De Toekomst" in Scheemda Groningen. Grasnapolsky heeft afgelopen jaren steeds weer een flink aantal Vlaamse namen op het affiche gehad, maar dit werd door de verhuizing ruim 170 kilometer naar het noorden een grotere uitdaging. De Brakke Grond is trots om hier als partner bij te kunnen helpen en de volgende Vlaamse artiesten te kunnen presenteren op Grasnapolsky: SONS, Jaguar Jaguar, TheColorGrey, Rare Akuma, Jan Verstraeten, Blu Samu, BeraadGeslagen, Charlotte Adigéry, The Bony King of Nowhere en Rumours.

​Filmmaker Django den Heijer reisde met ons mee naar Groningen om de samenwerking vast te leggen.

Ontdekkingsfestival Grasnapolsky

Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie middenin de natuur. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans te probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen.Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 begint Grasnapolsky aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar zij starten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.