Ticketinfo

Let op: Kaartverkoop verloopt via Grasnapolsky

Fabriek de Toekomst
Data
vr 06 mrt, 17:00
za 07 mrt, 13:00
zo 08 mrt, 12:00
Prijzen
Weekendticket - 90
Vrijdag dagticket - 30
Zaterdag dagticket - 45
Zondag dagticket - 35
Koop kaarten

©

Festival

Grasnapolsky 2020

De Brakke Grond / Grasnapolsky
Tien Vlaamse smaakmakers op Gronings ontdekkingsfestival

Ook in 2020 slaan we de handen ineen met Grasnapolsky om een flink aantal Vlaamse artiesten aan de lineup van het bijzondere festival toe te kunnen voegen. Dit jaar werken we nog nauwer met het Groningse festival samen en breiden we uit tot een duurzame inhoudelijke en communicatieve samenwerking. Samen met Grasnapolsky presenteren we:

Martha Da'ro

Deze Brusselse is het zoveelste bewijs dat genres en grenzen anno 2020 echt niet meer hoeven te bestaan in muziek: Martha Da’ro’s tracks – tot nu toe twee officieel gereleasete muzikale wonderen – ademen fluïditeit in vocalen, taal, beats, wobbly synths en sfeer. Het ene moment klinkt ze mystiek en kinderlijk als Grimes en Erykah Badu, dan laag en gegrond als Lauryn Hill. Fris, urbaan en onvoorspelbaar: Martha Da’ro neemt je mee in haar kracht en haar muzikale universum, zonder dat je een idee hebt wat erna komt.

Willy Organ

“Ik wil niet meer leven / met een wekker om half zeven” – zo voelbaar als deze binnenkomer maakt Adele ze niet, hoor. Willy Organ sprong recentelijk uit dezelfde muzikale put als Karel, om vervolgens nooit meer aan ons oog en oor te ontsnappen. Organ is een Vlaming die de tragiek van het leven prachtig om kan zetten in wavey electropop met een gezonde mix van zelfspot en absurdisme. Een soort Borokov Borokov voor Willy’s en Marjetten. Op een goede manier, natuurlijk.

Black Mamba

Met haar residency op Studio Brussel, in vele Belgische clubs en haar acte de présence op vele toonaangevende festivals is de Gentse Noonah Eze – alias Black Mamba – een fris, maar niet onervaren gezicht in de DJ-scene. Haar onvermijdelijk twerkbare mix van dancehall, reggaeton, hiphop uit de grote steden en uptempo urban representeert een geluid dat te weinig gehoord wordt op de grote podia (en grote radiostations).

Chibi Ichigo

Laidback beats met behoorlijk straightforward bars in het Engels, Nederlands en Russisch(!). Chibi Ichigo is een opkomend talent middenin de Belgische hiphop vol zelfverzekerdheid en veelzijdigheid. Soms even doeltreffend als onnavolgbaar. Soms in Franstalig gezelschap (Krisy), soms in Vlaamstalig (Zwangere Guy, BERRY), maar het meest (en het best) in haar eigen kracht. Een act zonder (taalkundige) grenzen noch evenbeeld.

Pascal Deweze

Het werk van de Antwerpse Pascal Deweze klinkt als een verlaten, Lynchiaans eiland in een gruizige zandstorm, desoriënterend en absurdistisch – zo ook te horen op eerste soloplaat Cult of Yes (2017). Dat de muziek niet aan een genre vast te plakken is, blijkt logisch gezien het extreem diverse, productieve résumé van de Vlaming: niet alleen als muzikant in Gruppo di Pawloski en Novastar, maar ook als bandleider van Sukilove en Metal Molly.

White Dress

Optredens op de Antwerpse Modeacademie, constant gehuld in bontjassen: zuiderbuur White Dress combineert glam met crooner en laat zich daarbij inspireren door Bryan Ferry, David Bowie en Elton John. Elektronische diva-pop van epische proporties met een grote dramafactor.

Vito

De muziek van Vito zal zeker weten de soundtrack vormen voor die momenten waarop de discobal nog draait en de zon alweer traag opkomt. ‘Belgicana’ noemt de 24-jarige frontman Vito Dhaenens het zelf: een melancholische singer-songwriter vibe, groots uitgebouwd tot een rijk rockgeluid. EP Man With Feelings is het eerste wapenfeit dat de band direct in de voetsporen van voorgangers dEUS en Admiral Freebee zet, en ook al stilletjes hint naar inspiratiebronnen Kurt Vile en Bob Dylan.

Susobrino

Met exotische bliepjesmuziek doen we de sounds van Susobrino te kort. Beter omschrijven we het als Zuid-Amerikaanse percussiemuziek, met een flinke scheut elektronische clubbeats, gemixt met geluiden van de straat en de natuur. Zijn Boliviaanse roots hoor je in alles terug. Ontspan, dein lekker mee en laat je meevoeren naar een andere wereld.

Peuk

Het mag hard gaan bij het Vlaamse trio, scheuren zelfs. Nele, Jacques en Dave zijn Peuk. Samen staan ze garant voor nijdige sludge pop die ongepolijst en rauw is. Denk aan een vroege Cat Power die de versterkers van Sonic Youth even mag lenen en ze niet teruggeeft. Ze worden ook wel een van de beste gitaarbands van België genoemd. Achterover leunen is er niet bij, hard graan moeten we!

FULCO

Kleurrijke synths, lekkere drums, sixties folk, sprankelende Nederpop met poëtische teksten. Nederbelg FULCO speelde eerder op Grasnapolsky met BeraadGeslagen en dan sta je al 1-0 voor, na hun show op Grasnapolsky 2019, die hoog op de lijst hoogtepunten staat. Hij speelde zijn allereerste show ooit op Down The Rabbit Hole, die ook nog eens erg succesvol was, nu bij ons in het hoge Noorden.

IKRAAAN

Niemand doet wat IKRAAAN doet. Laat haar zoete Vlaamse zang je niet afleiden van de bittere ernst in haar woorden. Over de obstakels op haar route en de pijn van fundamenteel anders zijn. Over onderwerpen die normaal gesproken de taboesfeer niet verlaten. Ze draagt haar hart op de tong en raakt je recht in het hart. Haar soul trap laat je gehypnotiseerd achter.

Fornet

Lekker hard graan op de non-conformistische post-punk van onze zuiderburen. Fornet is een collectief van vijf muzikanten, die driftig en onbevreesd muziek maken. Stonden eerder al op Best Kept Secret, Le Guess Who en Pukkelpop. Hou je van Suuns? Dan ben je hier aan het goede adres. Een grote belofte voor de toekomst. Moet je bij zijn.

vr 06 mrt '20

zo 08 mrt '20
Fabriek de Toekomst
€ 30 - € 99
Koop kaarten
De Brakke Grond / Grasnapolsky

Toen ontdekkingsfestival Grasnapolsky in 2019 verhuisde van de Veluwe naar Groningen startte de samenwerking met de Brakke Grond.

→ Lees meer over de samenwerking.

Interview Jelte Heringa

Ruben van Dijk ging in gesprek met Grasnapolsky programmeur Jelte Heringa over het festival, de Vlaamse acts en de samenwerking met de Brakke Grond.

→ Lees het interview

Facebook event Navigeren