Cecilia Lisa Eliceche

Cecilia Lisa Eliceche is een danseres, choreografe, verdediger van de dans en bruja geboren in het oosten van Wallmapu-gebieden, tegenwoordig bekend als zuid Argentinië. Haar hart en voeten zijn geworteld in het grondgebied van Abya Yala, waar ze is geworden wie ze is. 

Ze start met dansen in het lokale dansconservatorium van Bahia Blanca, maar voedt zich ook door het aanleren en beoefenen van verschillende populaire dansen zoals cumbia, tango, milonga en danzas vascas. Op 18-jarige leeftijd verhuist ze naar Brussel om te studeren aan P.A.R.T.S., de school van Anne Teresa de Keersmaeker. In 2017 behaalde ze een Master in Choreografie bij DAS in Amsterdam.

Sinds 2016 heeft ze de eer om samen met de Braziliaanse kunstenaar Leandro Nerefuh experimentele kunst te creëren en te cultiveren. Dat leidt in 2018 tot de epische reeks Orphic Exuberance vs. Solar Capitalism die een maand lang duurde tijdens het KunstenfestivaldesArts. Cecilia is begaan met het beoefenen van het erotische, bezweringen en de aanraking. Met Leandro deelt ze de interesse in anti-koloniale verhalen.