Jolien van Dijk en Kato Trappers

Jolien van Dijk (Brussel) en Kato Trappers (Antwerpen) leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding en zijn samen afgestudeerd aan LUCA School of Arts in Gent als Grafisch Vormgever. Na de opleiding ging Kato aan het werk als vormgever en ging Jolien aan de slag in de keuken van het restaurant Kline in Brussel. Door deze combinatie ontstond het idee om een eetbare scenografie te ontwikkelen: het Banquet. Jolien is het culinaire brein achter de installatie, terwijl Kato zich meer bezig heeft gehouden met het visuele en conceptuele aspect en de scenografie. Al blijft de installatie ook een echte wisselwerking tussen de makers en doen ze alles samen.

Over het Banquet

In een wereld waar de grens tussen gastronomie en kunst vervaagt, werd het Banquet geboren. En als bezoeker ben jij meer dan een tafelgast, namelijk een personage in een verhaal dat zich ontvouwt op het podium van eetbare verbeelding, en zichzelf even vluchtig weer verteert. Op is op.