Gorges Ocloo

Gorges Ocloo (°1988, Koforidua-Ghana) studeerde aan het Royal Institute for Theater, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel waar hij zijn Master in Theaterregie behaalde met grote onderscheiding. Meteen daarna maakte hij zijn veelgeprezen eerste productie: Scarlet-Anansi-Ocloo, met Tania Van der Sanden, Hilde Van Mieghem en Ineke Nijssen. Sinds 2020 bepaalt hij samen met Femke Stallaert en Greet Jacobs de artistieke koers van beeldsmederij DE MAAN.

Recent creëerde hij producties voor/met beeldsmederij DE MAAN in Mechelen, Theater Malpertuis in Tielt, Theater Antigone in Kortrijk, LOD in Gent en ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen. Bij ARSENAAL/LAZARUS maakt(e) hij in het seizoen 2019-2020 en 2020-2021 deel uit van de makers van Race (ARSENAAL), hij componeerde ook de muziek voor deze voorstelling. Hij was er in seizoen 2019-2020 ook te gast met Wat is de Wat (hetpaleis). Verder reist hij in 2019-2020 en ook in 2020-2021 samen met Haider Al Timimi ook nog met de voorstelling Studio Shehrazade (Kloppend Hert en ARSENAAL), die werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2019.

Als multidisciplinair artiest is het parcours van Ocloo divers, van regisseren, moderne dans, performance arts, community arts, visual arts en scenografie tot het componeren van muziek voor theater en dans. Ocloo is een politiek correcte en incorrecte artiest die de grenzen tussen de scène, acteurs, muziek, esthetiek en inhoud aftast. De vloer is bass. Ook koestert hij een grote liefde voor zijn vaders cultuur van voodoo en rituelen. Voor hem is deze cultuur de ultieme synthese van regisseren, performance, spelen, acteren en zijn.

Verbonden aan
LOD muziektheater