Chloë Delanghe

Beeldende kunst

Chloë Delanghe (Oostende, 1991) woont en werkt in Brussel. Ze studeerde beeldende kunst aan Sint Lukas, Brussels en behaalde haar MA Vrije Kunsten aan de afdeling Media Arts van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KASK) in Gent. Familieverhalen, persoonlijke observaties en herinneringen zijn elementen waarmee Chloë Delanghe een intiem universum creëert waarin niet altijd duidelijk is wat fictie is en wat niet. De empathische en analytische blik van de kunstenaar, die voornamelijk werkt in fotografie, film en video, toont een tegelijk herkenbare als bevreemdende wereld.

Recent was haar werk te zien in Witte de With, Rotterdam, Extracity, Antwerpen, Wiels Projectroom, Brussels, Courtisane festival, Gent, S.M.A.K. Gent en Beursschouwburg, Brussel. 

Ze was resident in verschillende residency programma’s waaronder WIELS (2015), FLACC (2017), STRT Kit (2018) en Tokyo Arts and Space (2019).

Chloë Delanghe is een van de oprichters van elephy, een in Brussel gevestigd productie- en distributie platform voor film- en mediakunst opgericht door kunstenaars. 

Portretfoto: Mattijs Driesen