Ticketinfo

de Brakke Grond
Data wo 03 jun — za 11 jul
13:00 — 17:00
Prijzen

© Beeld: Chloë Delanghe, film still uit Magic, a portrait of Joris (2018),

Film

Chloë Delanghe

'Magic, a portrait of Joris'
Film i.h.k.v. het project Unlocked/Reconnected

In Magic, a portrait of Joris (2018) brengt Chloë Delanghe videomateriaal samen dat in verschillende periodes gefilmd is door haar vader en door haarzelf. Vaak afgespeelde VHS opnames gemaakt door haar vader vermengt ze met film op 8mm, recent door Delanghe gefilmd. Onderwerp is Delanghe’s broer. Met haar vader deelt ze het verlangen om naar haar broer te kijken, hem te observeren en hem tegelijkertijd vast te leggen op beeld. Door beelden van vroeger en nu met elkaar te verbinden wordt een nieuwe narratief van herinneren voorgesteld.

Het huis, eerst het ouderlijk huis, later Joris’ appartement, vormt het decor. Tegelijkertijd vertellen de precieze registraties van zijn woonplekken indirect ook veel over haar broer. Het huis fungeert als speelplaats, maar ook als schuilplaats. Door het vastleggen van het huiselijke leven in objecten en dagelijkse, bijna rituele handelingen -  het smeren van een boterham - waar geen herinneringen van zullen bestaan, probeert Delanghe dichter bij haar broer te komen. 

We tonen 'Magic, a portrait of Joris' op het moment dat de tentoonstelling die we met Chloë Delanghe zouden maken moest worden uitgesteld. De tentoonstelling zal nu plaatsvinden van 13 maart tm 9 mei 2021 en wordt gecureerd door Samuel Saelemakers (Curator collectie kunst in de stad, Middelheimmuseum).

Onderdeel van Unlocked/Reconnected

Unlocked/Reconnected is een initiatief dat een grote verscheidenheid aan ‘huizen voor de kunst’ samenbrengt; musea, presentatie instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven, bedrijfscollecties. Vertrekpunt voor Unlocked/Reconnected is het idee van solidariteit en de wens om samen te reflecteren op wat thuis betekent. Het initiatief komt voort uit de gedachte dat het heropenen van het huis, in de nasleep van de lockdown, ons dwingt om ons beeld van het huis/ het thuis te heroverwegen. Elke deelnemende instelling toont speciaal voor dit initiatief een werk in haar ‘huis’ dat reflecteert op deze vragen.

wo 03 jun '20

za 11 jul '20
de Brakke Grond
Gratis, doorlopend, op afspraak te bezichtigen
Expo bezoeken?

de Brakke Grond heeft aangepaste openingstijden. De exposities zijn te bezichtigen van woe t/m za van 13:00 tot 17:00. Bezoek kan enkel op afspraak! Reserveer jouw plekje via een mailtje naar bezoek@brakkegrond.nl

Ons huis bezoeken

Een bezoek aan de Brakke Grond zal in deze tijden er iets anders aan toe gaan. Meer info hierover vind je op deze pagina.

Koptelefoon meenemen

Via een koptelefoon kan je de film van Chloë Delanghe beluisteren. Wij voorzien koptelefoons die ontsmet worden, maar je kan ook je eigen koptelefoon met minijack meenemen en inpluggen als je dat prettiger vindt.