Thomas Bellinck

In 2009 studeert Thomas Bellinck (°Recklinghausen, 1983) als regisseur af aan het RITS, de Brusselse hogeschool voor audiovisuele en dramatische kunsten. Voor zijn regieopleiding aan het RITS studeert Thomas Germaanse Filologie aan de KU Leuven. Al tijdens zijn opleiding aan het RITS staat hij als speler in verschillende producties van het Nieuwpoorttheater, Theater Antigone en 't Arsenaal. Wanneer hij in 2009 geselecteerd wordt voor Het Theaterfestival voor een politieke actie met hongerstakende sans papiers, opent hij het festival met een speech, getiteld "We waren aan het sterven en toen kregen we een prijs." Datzelfde jaar maakt hij samen met Ewout D'Hoore en gedetineerden van de Leuvense Hulpgevangenis een theatervoorstelling. Het repetitieproces is te zien in de TV-reeks Leuven Hulp.

Samen met schrijver en theatermaker Pieter De Buysser richt Thomas in 2015 ROBIN op, een Brussels productiegenootschap voor artistiek maatwerk. Vanaf 2020 bestaat het collectief-autonome genootschap uit Thomas, Pieter en Ahilan Ratnamohan.

Sinds 2016 is Thomas als doctoraal onderzoeker in de kunsten verbonden aan KASK/School of Arts van de HoGent, waar hij - samen met filmmaakster An van Dienderen en fotografen Michiel De Cleene en Max Pinckers - stichtend lid is van The School of Speculative Documentary.