Ticketinfo

Data
do 05 sep, 15:44
vr 06 sep, 16:21
za 07 sep, 15:44
zo 08 sep, 16:21
ma 09 sep, 16:21
di 10 sep, 16:21
wo 11 sep, 16:21
do 12 sep, 16:21
vr 13 sep, 16:22
za 14 sep, 16:22
zo 15 sep, 16:22
Prijzen

© Anna van Kooij

Festival | Te gast

Nederlands Theater Festival

Met voorstelling Serdi in de Brakke Grond
Een selectie van de beste podiumkunst van het afgelopen seizoen.

Tijdens het Nederlands Theater Festival kun je van 5 tot en met 15 september, 11 dagen lang in 11 theaters in Amsterdam, de mooiste, meest indrukwekkende voorstellingen zien van het seizoen. Speciaal voor jou geselecteerd door 7 vakjury’s in Nederland en Vlaanderen. Toneel, cabaret, jeugdtheater, mime, performance, nieuwe makers en meer...

Ook de Brakke Grond opent dit jaar weer zijn deuren voor het Nederlands Theater Festival. Op zaterdag 8 en zondag 9 september is bij ons de voorstelling Serdi van Serdi Faki Alici & Lara Staal | NTGent te zien.

Buitenshuis te zien tijdens het festival

Deze Vlaamse & Vlaams-Nederlandse voorstellingen zijn buitenshuis te zien op het Nederlands Theater Festival:

D̶A̶R̶K̶MATTER
Cherish Menzo | Frascati Producties | Grip

In een futuristisch universum transformeert Cherish Menzo het Zwarte lichaam met krachtige danstaal. Samen met Camilo Mejía Cortés trekt ze in  D̶A̶R̶K̶MATTER  ogenschijnlijk herkenbare beelden uit elkaar en kneden deze tot een geheel eigen dans- en bewegingstaal. Reis af naar het gitzwarte, punky en vervreemdende  D̶A̶R̶K̶MATTER-universum waar de mogelijkheden van het lichaam tot het maximale worden opgerekt. Tegen de achtergrond van een apocalyptisch jungle-decor, voorzien van filmische soundtrack, ontstaat een duister én beeldschoon spel met het hypothetische lichaam. 

Locatie: ITA
Speeldatum: donderdag 5 september 2024 om 20:00 uur

Klik hier voor meer informatie

 

Antigone in de Amazone
Milo Rau | MST & NTGent

Milo Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa.  Nadat hij voor Orestes in Mosul naar de voormalige hoofdstad van de Islamitische Staat trok en voor de Jezusfilm The New Gospel naar de vluchtelingenkampen in Zuid-Italië, reist Milo Rau nu naar het Amazonewoud in Brazilië om met Antigone in de Amazone zijn Trilogie van Klassieke Mythen te voltooien.  

Locatie: ITA
Speeldatum: donderdag 5 september 2024 om 20:30 uur

Klik hier voor meer informatie

 

Great Apes of the West Coast
Princess Isatu Hassan Bangura | NTGent | VIAZUID | Likeminds 

In een poging om een liefdesbrief aan haar volk te schrijven en haar West-Afrikaanse roots te herontdekken, wordt Great Apes of the West Coast een visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling die het verhaal van de West-Afrikaanse cultuur vertelt door de stem van een West-Afrikaanse vrouw.

Locatie: Theater Bellevue
Speeldatum: vrijdag 6 september 2024 om 20:30 uur

Klik hier voor meer informatie

 

Opening Night
DE HOE

Opening Night is de eerste grote voorstelling van De Hoe, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt De Hoe de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet.

Locatie: ITA
Speeldatum: maandag 9 september 2024 om 20:30 uur

Klik hier voor meer informatie

 

Josse Jnr.
Lod | Ahilan Ratnamohan

In  Josse Jnr.  voert theatermaker en performer  Ahilan  Ratnamohan samen met  Josse  De Pauw  en  Etuwe Bright Junior onderzoek uit naar het leren van taal en de onvermijdbare machtsrelaties die hieruit voortkomen. Junior is een economisch migrant uit Nigeria en beschouwt het theater als een laatste kans om iets beters te bereiken dan een job in de fabriek na een gefaalde voetbalcarrière. Ahilan is een migrant uit de veel meer geprivilegieerde Australische context, maar met Sri Lankese Tamil-roots.  Josse  heeft al een leven lang over de hele wereld getourd als theatermaker en is een ster in eigen land.

Locatie: Bijlmer Parktheater
Speeldatum: donderdag 12 september 2024 om 20:00 uur

Klik hier voor meer informatie

 

Een leuk avondje uit (8+)
Theater Artemis | Het Zuidelijk Toneel | hetpaleis

Een leuk avondje uit  is de nieuwe familievoorstelling van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Twee jaar geleden bundelden ze hun krachten voor  Het eind van het begin van het einde. Met die voorstelling slaagden ze er ternauwernood in de verbeelding van de ondergang te redden.  Dit keer trekken ze alle registers open.  Een leuk avondje uit  is een musical over emoties. En wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken. 

Locatie: Carré
Speeldatum: vrijdag 13 september 2024 om 19:30 uur

Klik hier voor meer informatie

 

De Waarheidscommissie
Chokri Ben Chicka | Action Zoo Humain

Minister-president Mark Rutte en koning Willem-Alexander boden recent excuses aan voor het slavernijverleden. De Waarheidscommissie gaat aan de slag met hetgeen er na de fameuze komma zou kunnen volgen. De voorstelling combineert dans, theater en getuigenissen tot een bijzondere belevenis en gaat na hoe de human zoo vandaag nog steeds het maatschappelijke denken beïnvloedt. Verplaats je in de problematische nieuwsgierigheid van de bezoekers, de ervaringen van de tentoongestelde volkeren en de koloniale propagandamachine van de organisatoren.

Locatie: De Waalse Kerk
Speeldata: za 14 en zo 15 september 2024 om 20:00 uur

Klik hier voor meer informatie

do 05 sep '24

zo 15 sep '24
Amsterdam Fringe Festival

Het Nederlands Theater Festival is de grote zus van het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival. Elf dagen lang wordt er een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent getoond, ook in de Brakke Grond. Lees hier meer.