Ticketinfo

Grote zaal
Data
ma 11 sep, 20:00 — 21:10
di 12 sep, 20:00 — 21:10
Prijzen

© Jan Rymenants

Concert

BOG. | Lisa Verbelen en Hendrik Lasure

TWO. i.h.k.v. Nederlands Theater Festival
Een muzikaal en theatraal concert met woorden én muziek die je voelt én denkt.

Na twee solo’s vormt Lisa Verbelen dit keer een duo met jazzmuzikant Hendrik Lasure. TWO. is een muzikaal en theatraal concert met woorden én muziek die je voelt én denkt, even hard als zacht, net zo donker als licht, met rook en vuur, water in de woestijn en helemaal yin en yang. Vertrekkend vanuit het thema tegenstellingen en geïnspireerd door het taoïsme en hiphop, maken Lisa Vervelen en Hendrik Lasure samen een muziekalbum en met regisseur Suze Milius dit theatrale concert. TWO. wordt een oefening om het denken in tegenstellingen om te draaien en te ervaren wat er zich tussen twee uitersten bevindt. 

Beluister hieronder alvast het hele album via SoundCloud

© Jan Rymenants
© Jan Rymenants

Meer over BOG.

Kunst is Collectief is een initiatief van Mister Motley en ArtEZ Collective Making en gaat op zoek naar makers die samen maken, leven en/of werken – collectief is ook maar een term en termen kunnen tekortschieten. Hoe geven zij het ‘samen’ vorm? Wat zijn de overwegingen, twijfels, frustraties en overtuigingen die komen kijken bij verschillende vormen van collectiviteit?

In de vierde aflevering is BOG. de gast. Luister hieronder naar de podcast.

ma 11 sep '23

di 12 sep '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Nederlands Theater Festival

Dit programma is onderdeel van het Nederlands Theater Festival, dat plaatsvindt van 7 t/m 17 september 2023. Lees hier meer.

LageLandenLiefde

TWO. is onderdeel van #LageLandenLiefde. Onder de noemer #LageLandenLiefde engageren zowel het Nederlands als het Vlaams Theaterfestival zich om Vlaams werk in Nederland en Nederlands werk in Vlaanderen mee te spreiden en bekend te maken. Er worden meer producties uit elkaars selectie getoond op de festivals, en enkele Vlaams-Nederlandse producties worden extra in de kijker gezet voor publiek en voor professionals. Met het kwaliteitslabel #LageLandenLiefde geven we aan dat deze makers belangwekkend en artistiek hoogstaand werk creëren, en hun producties het ontdekken waard zijn, aan beide kanten van de landsgrens.


Bekijk de trailer.

In de pers

Lisa Verbelen is een opmerkelijk talent. Haar solo ALL. was te zien in de Schuur in 2019 en op het Vlaams Theaterfestival 2020: “Lisa Verbelen weet de meest complexe levensvragen samen te ballen in een schijnbaar eenvoudige theatertaal. ALL. is muziektheater van de zuiverste soort”, schreef de jury. 

Jury Sabam Jazz Award over Hendrik Lasure: “Zijn composities brengen eigenzinnige jazz, speelse pop, pittige improvisatie en mysterieuze hedendaagse invloeden bij elkaar. Ze zijn regelmatig echte oorwurmen en vormen live steevast een platform voor verdere exploratie. Hendrik belichaamt als geen ander de veelzijdigheid en unieke charme van de jonge Belgische jazz.” 

Credits
Maker, speler Lisa Verbelen
Maker, muzikant Hendrik Lasure
Regie, kostuums Suze Milius
Dramaturgie Roos Euwe
Techniek Timo Merkies
Lichtontwerp Emanuel Nijkerk
English sidekick Emma Wierda
Album mixing Jens Bouttery
Album mastering Gert van Hoof
Album backing vocals Annelinde Bruijs, Jens Bouttery, Ilias Moen, Benjamin Moen and the waiter of Hotel du Parc
Album design Gerard Leysen Afreux
Campagnebeeld Sofie Knijff
Productie en publiciteit BOG. & Het Zuidelijk Toneel
Productieleiding Lena Meijer
In samenwerking met De Grote Post
Met steun van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds
Met dank aan Ballhaus Ost, De Pianofabriek, De Brakke Grond, Sam Serruys De Volkskrant