Ticketinfo

Grote zaal
Data
za 18 mei, 20:00
zo 19 mei, 15:00
Prijzen

© Kurt Van der Elst

Voorstelling

Action Zoo Humain

Testament van een Journalist
Een laatste avondmaal om het einde van de journalistiek te vieren. Aan het hoofd van de tafel: geliefd en gevreesd journalist Hugo Camps.

In een tijdperk waarin niemand nog echt begrijpt hoe onze systemen werken en sommigen wellicht mensenrechten inruilen voor een Ipad of abonnement op de Flair, laten we ons steeds meer leiden door roddels, perceptie en buikgevoel. Nooit eerder was er zo'n kakofonie aan informatie: iedereen journalist. Is dit het einde van de journalistiek?  

In de nieuwe productie Testament van een Journalist nodigt Action Zoo Humain het publiek uit voor een laatste avondmaal om het einde van de journalistiek te vieren. Aan het hoofd van de tafel zit gastheer én geliefd, gevreesd en beschimpt journalist Hugo Camps. Als symbool van een hele generatie journalisten neemt hij afscheid en opent hij zijn testament. Nog eenmaal blikt hij terug en deelt hij zijn profetieën met zijn volgelingen, zijn verraders en de zwijgende menigte. 

Schuif mee aan tafel, drink de wijn, breek het brood en neem het tot u. Lucht gerust uw hart en moge kome wat komt. Amen.

Deze voorstelling werd gemaakt in samenwerking met recent overleden journalist en columnist Hugo Camps. Omdat Testament van een Journalist aan urgentie blijft winnen, blijft Action Zoo Humain, mede op aandringen van Hugo, deze productie spelen. 

Toegankelijkheid

Lees hier meer over toegankelijkheid. 

za 18 mei '24

zo 19 mei '24
Grote zaal
20:00 & 15:00 uur
Koop kaarten
Interviews

"Ja, ik zet een oude witte man in de schijnwerpers en nee, niet iedereen zal daar blij mee zijn. Maar het is nodig dat we onze geschiedenis begrijpen." - lees hier de interviews die regisseur Chokri Ben Chika gaf, nog sámen met wijlen Hugo Camps, aan De Morgen en Knack.

Pers

Biografisch theater is er in alle maten en gewichten. Maar zo vernuftig als Testament van een journalist is het nog niet vaak vertoond." - lees hier de recensies van Etcetera, De Standaard en Knack Focus.

Credits
Regie Chokri Ben Chikha
Tekst Hugo Camps, Erik Ward Geerlings
Met Bert Luppes in de rol van Hugo Camps, Luiz Marquez, Maxime Waladi en Manou Selhorst
Dramaturgie Sietske de Vries
Choreografie Laura Neyskens
Scenografie Luc Goedertier
Scenografie zaal Karolien De Schepper
Muziek Maxime Lenssens en Luiz Marquez
Kostuum Marij De Brabandere
Beeld Kurt Van der Elst
Video Messervideo
Technische coördinatie Arthur De Vuyst
Licht en geluid Lars Morren en Niels Verougstraete
Lichtontwerp zaal Dennis Diels
Productie Action Zoo Humain
In samenwerking met NTGent
Coproductie Perpodium
Met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest
Met dank aan Historische Huizen Gent, Danspunt, CC Westrand, Futurn (bedrijvenpark Westgate), Van Steenbrugge Advocaten, Sirine Jendoubi en Oya Ben Chikha