Ticketinfo

Rode zaal
Data
vr 02 jun, 16:00
vr 02 jun, 20:00
Prijzen
Koop kaarten

© Anne van Zantwijk

Voorstelling | Festival

Aurélie Nyirabikali Lierman / Silbersee

UMVA!
In het kader van Oorzaken Festival.

De 113-jarige Kanyoni Ladislas, de grootvader van componist en audiovisueel kunstenaar Aurélie Nyirabikali Lierman, is een absolute levende legende te noemen. Tijdens zijn lange leven als traditionele dokter en jager ziet hij Rwanda transformeren door tijden van kolonisatie, onafhankelijkheidsstrijd, genocides en naoorlogse conflicten tot het fragiele land dat het vandaag de dag is. Met zijn indrukwekkende levensverhaal inspireert hij kleindochter Lierman tot het maken van UMVA!, wat betekent: luister. 

In deze intieme en performatieve installatie breekt Aurélie de grenzen tussen radiokunst en storytelling verder open. Via een koptelefoon word je als publiek ondergedompeld in een hybride klankwereld. Vijf multiperformers spelen Liermans muzikale, akoestische en choreografische partituren en dagen je uit goed te luisteren. Verwacht instrumentale Afrikaanse muziek, dans, vocale experimenten, live foley art, Afrique Concrète en elektronica. In UMVA! komen familieverhalen, tradities en rituelen, maar vooral intergenerationele, interculturele verschillen en overeenkomsten tot leven.

"Misschien is dit wel mijn levensproject: die mengvorm mee mogelijk maken en tot bij het publiek brengen, in Europa én Afrika."

Aurélie Nyirabikali Lierman
vr 02 jun '23
Rode zaal
16:00 (Nederlandse première) en 20:00 uur
Koop kaarten
Oorzaken Festival

De voorstelling is geprogrammeerd in het kader van Oorzaken International Podcast Festival.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze voorstelling bestel je via de link in het blokkenschema van Oorzaken.