Ticketinfo

Data
vr 24 mrt, 10:00
za 25 mrt, 15:09
Prijzen
Verschillend -

©

Festival

Shakespeare is Dead

Hét festival voor de nieuwe theatertekst
In samenwerking met Theater Bellevue.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Theater Bellevue slaan de handen ineen en organiseren samen Shakespeare is Dead, hét festival voor de nieuwe theatertekst. Wat werd aangestoken door Het nieuwstedelijk in Leuven, België, ontbrandt nu ook in Amsterdam. Ontdek een programma vol voorstellingen, ontmoetingen en inspiratiesessies, gemaakt met en door vele schrijvers en organisaties die zich inzetten voor de verhalen die nog geschreven moeten worden.

Nieuwsgierige bezoekers en theaterprofessionals maken kennis met de meest opvallende ontwikkelingen, nieuwe genres en methodes in het schrijven voor theater. Belangrijk onderdeel is het talentplatform, i.s.m. deBuren en de lage landen, met de programma’s Scratchnights, Zoeklichtsessies, Overlopers en de Mediakaravaan, die opkomend schrijftalent en nieuwe verhalen voor het podium stimuleren.

Tijdens het openingsprogramma ben je getuige van de Staat van de Theaterschrijver, die dit jaar wordt uitgesproken door Mathieu Charles, en wordt de winnaar van het TheaterTekstTalent Stipendium 2023 bekendgemaakt. 

Kortom, laat je verrassen, inspireren en verbinden door al het moois dat het schrijven voor theater te bieden heeft.

vr 24 mrt '23

za 25 mrt '23
de Brakke Grond & Theater Bellevue
Locaties en kaartverkoop

De programma’s van Shakespeare is Dead vinden plaats in zowel de Brakke Grond als Theater Bellevue. De kaartverkoop verloopt per programma: zie de afzonderlijke eventpagina’s voor meer informatie.

Talentplatform

Het doel van Shakespeare is Dead is nieuw theaterrepertoire en andere podiumteksten te tonen, om zo het spelen en ontwikkelen van nieuwe verhalen te bevorderen. Reden genoeg voor het opzetten van meerdere programma’s om nieuwe aanwas op gebied van tekst en talent te ondersteunen en stimuleren. We vatten deze hier voor je samen.

Mede mogelijk gemaakt door: