Ticketinfo

Data
vr 24 mrt, 15:09
za 25 mrt, 15:09
Prijzen

©

Festival

Shakespeare is Dead

Het festival voor nieuwe theatertekst
In samenwerking met Theater Bellevue.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Theater Bellevue slaan de handen ineen en organiseren samen Shakespeare is Dead, hét festival voor de nieuwe theatertekst. Wat werd aangestoken door Het nieuwstedelijk in Leuven, België, ontbrandt nu ook in Amsterdam. Ontdek een programma vol voorstellingen, ontmoetingen en inspiratiesessies, gemaakt met en door vele schrijvers en organisaties die zich inzetten voor de verhalen die nog geschreven moeten worden.

Nieuwsgierige bezoekers en theaterprofessionals maken kennis met de meest opvallende ontwikkelingen, nieuwe genres en methodes in het schrijven voor theater. Belangrijk onderdeel is het talentenplatform met programma’s als Scratchnights, Zoeklichtsessies en Overlopers, dat opkomend schrijftalent en nieuwe verhalen voor het podium stimuleert.

Tijdens het openingsprogramma ben je getuige van de Staat van de Theaterschrijver, die dit jaar wordt uitgesproken door Mathieu Charles, en wordt de winnaar van het TheaterTekstTalent Stipendium 2023 bekendgemaakt. 

Kortom, laat je verrassen, inspireren en verbinden door al het moois dat het schrijven voor theater te bieden heeft.

vr 24 mrt '23

za 25 mrt '23
Binnenkort meer informatie