Ticketinfo

Data vr 23 dec — vr 28 apr
10:00
Prijzen

© Noémi Biró

Podcast | Interview

Kan niet bestaat niet

i.s.m. Mister Motley
Podcast over niet-bestaande kunst.

Kan niet bestaat niet

Iedere kunstenaar koestert wel een werk dat diegene nooit heeft kunnen maken. In Kan niet bestaat niet, een nieuwe podcast van de Brakke Grond en Mister Motley, vertellen Vlaamse en Nederlandse kunstenaars over een werkt dat het daglicht nooit heeft gezien. De verhalen geven een bijzondere inkijk in de dagelijkse realiteit van kunstenaars. Vanaf 16 december verschijnt er elke week een nieuwe aflevering online.

Podcastserie Kan niet bestaat niet gaat over een specifiek aspect van de kunstenaarspraktijk: niet gemaakte kunst. Misschien is het werk gestrand vanwege een gebrek aan geld of tijd, wellicht zaten de zwaartekracht of andere natuurwetten dwars of bleek een ander al met dat ene geniale idee te zijn weggelopen. Via deze podcast komt de luisteraar dicht bij de dagelijkse realiteit van de kunstenaar en ontstaat er een ongewoon boeiende ingang tot diens werk. In gesprek met presentatoren Lieneke Hulshof en Maurits de Bruijn vertellen kunstenaars over dat ene idee dat niet gerealiseerd is en de reden daarvan. Dit resulteert in ontroerende anekdotes en verhalen over hilarische mislukkingen of dromen die te groot bleken. Deze podcast geeft niet alleen inzicht in het maakproces van de kunstenaars, en een inkijk in de wereld achter de succesvolle werken die de museummuren halen, maar schetst een spannend beeld van een werk dat er niet echt is. Want hoe beschrijf je iets wat eigenlijk niet bestaat? 

Aan het woord komen onder anderen Richtje Reinsma, Bertien van Manen, Feiko Beckers, Charl Landvreugd, Susanne Khalil Yusef, Benjamin Verdonck, buren collectief en Vedran Kopljar.

Luister vanaf 23 december elke week naar een nieuwe aflevering! Hier te vinden of in je favoriete podcastapp. 

Artwork: Noémi Biró
Artwork: Noémi Biró
vr 23 dec '22

vr 28 apr '23

Vanaf 16 december online via onze website en in je favoriete podcastapp. 

Deze podcast is een samenwerking met Mister Motley.


Kan niet bestaat niet komt tot stand met steun van het Mondriaan Fonds.

Mede mogelijk gemaakt door: